Mala škola uređenja

Osobnost u prostoru postiže se dobro odabranim i usklađenim detaljima

Thinkstock
25.07.2022.
u 07:00

Neki od važnih detalja, primjerice polica s omiljenim knjigama i ponekim ukrasnim detaljem, klasika je koja je poželjna u dnevnom boravku svakog doma

Bez obzira na to koliko lijep prostor i namještaj imali, ako nema detalja, možemo slobodno reći da je to prostor bez “duše”. Odabir detalja u domu od velike je važnosti, stoga predlažem, unesite u svoj dom toplinu, osobnost, originalnost i smisao za estetiku pažljivim odabirom sitnog pokućstva i dekoracija.

Foto: pixabay

Unošenjem odgovarajućih detalja svaka vaša prostorija u domu dobit će svoj konačni izgled, ali i funkcionalnost, bila to kuhinja, kupaonica, hodnik, dnevni boravak ili možda spavaća soba.

Neki od važnih detalja, primjerice polica s omiljenim knjigama i ponekim ukrasnim detaljem, klasika je koja je poželjna u dnevnom boravku svakog doma. Oblik, veličinu, materijal i boju police uskladite s ostatkom uređenja dnevnog boravka.

Foto: Thinkstock

Minigalerija umjetničkih slika ili fotografija grupiranih na mjestu lako dostupnom pogledima oplemenit će svaki prostor. Predlažem da izradite posebno drage obiteljske fotografije i uramite ih kako bi vas uvijek podsjećale na lijepe trenutke života.

Ako ste kolekcionar, izložite svoju kolekciju omiljenih ukrasnih predmeta te njima podarite osobnost i šarm svome domu. Pripazite pri odabiru tekstilnih elemenata jer su ukrasni jastuci, zavjese, tepih, stolnjaci i slično vrlo važni za postizanje ugođaja u domu. Kakve oblike, boje i materijale ćete birati, sve ovisi o stilu koji vlada u domu. Poveznica koju stvorite kombiniranjem navedenih dekorativnih elemenata unijet će sklad i harmoniju u vaš dom.

Foto: Thinkstock

Ugodniju atmosferu postići ćete izborom više raznobojnih dekorativnih jastučića različitih veličina i oblika. Stol u blagovaonici ukrašen odgovarajućim stolnjakom, cvijećem i zdjelom za voće također će doprinijeti ugođaju i toplini doma.

Biljke daju dušu svakom prostoru i podsjećaju nas na ljubav, sreću i prijateljstvo. Uvijek im se iznova divimo. Zato, unesite barem jednu zelenu biljku u posudi koja će se uklopiti bojom i dizajnom u ostatak interijera. Stara komoda lijepo će doći do izražaja u prostoru stavite li na nju svježe cvijeće u vazi posebnog oblika ili boje.

Nemojte zaboraviti i odgovarajuće svijećnjake. Postavljeni pojedinačno ili u grupi pridonose osjećaju ugode i osobnosti doma. Košare i kutije također će djelovati efektno i dekorativno u prostoru, a osim toga korisne su za odlaganje sitnica.

Zidne tapete i odgovarajuća boja zida gotovo da su neizostavni dekorativni elementi u interijeru. Postavite li ih na jednom zidu u prostoriji, tapete će uvelike doprinijeti ljepšem i potpunijem ambijentu. Od velike je važnosti paziti da tapete budu usklađene s bojom zida i ostalim detaljima po svojoj boji i uzorku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije