Istarska ljepotica

Vodimo vas u Villu Lara koja je sjajan spoj vintage komada

Foto: Toni Dumančić
1/12
09.10.2017.
u 08:30

Pri uređenju vile vlasnica se vodila mišlju da svojim gostima želi pružiti bijeg od užurbane svakodnevice. Rezultat je stoga opuštajući ambijent hedonističkog štiha...

Kako to obično u životu biva, najljepše priče dogode se slučajno. Upravo je takva i priča o predivnoj istarskoj vili Lara koju vam predstavljamo. Naime, ta kuća rezultat je nevjerojatnog niza slučajnosti, vlasničine ljubavi prema interijerima i njihovu uređenju te silnoj energiji koju ulaže u sve što radi. No, da ne duljim, evo priče:

Foto: Toni Dumančić

Moj je suprug slučajno na preporuku Dora Radojkovića prije 12 godina povoljno kupio poljoprivredno zemljište, jednu veliku parcelu od 8500 m2. Kako je vrijeme prolazilo, stalno smo dobivali ponude da ga prodamo, da idemo skupa u neke investicije, a mi smo to sve odbijali jer se nismo imali vremena baviti tim zemljištem koje je u međuvremenu postalo građevinsko – počinje priču vlasnica Ivana Tomas.

te dodaje:

Parcela je smještena na rubu mjesta Tar i ispred nas je zeleni pojas s pogledom na more... Prije 2,5 godine odlučili smo sagraditi kuću s ciljem da je pokušamo iznajmljivati. Istražila sam tržište, razgovarala s potencijalnim agencijama za najam, predvidjela kakvu ćemo klijentelu najvjerojatnije imati i prilagodila nacrt i uređenje kuće potrebama tržišta za najam. Odabrali smo Arhitektonski studio Cetina iz Pule i ja sam im nacrtala kuću i raspored kakav želim, a oni su sve odradili besprijekorno.

Foto: Toni Dumančić

objasnila je vlasnica, koja živi u Turskoj gdje joj suprug igra, ali mnogo putuje i sa svih putovanja nosi uspomene. Na nekim od tih putovanja počela je razmišljati i o uređenju vile pa se tako u Lari mogu naći ručno rađeni tanjuri od keramike iz Turske, Grčke, Italije i Španjolske, a sve u plavo-bijeloj kombinaciji boja koja dominira kućom. Vidjevši da joj to ide, vlasnica se potpuno posvetila uređenju kuće i cijeli je interijer njezinih ruku djelo.

Dosta namještaja kupljeno je u Italiji, na njihovim buvljacima i antiknim sajmovima, sve je restaurirano u Zagrebu i pretežno obojeno u plavu i bijelu boju. Tu su stare stolice Thonet koje su sad modre, stari prekooceanski sanduk koji sad služi za čuvanje posteljine (obojen u bijelo), tu je i stara komoda iz Venecije, jako upečatljiva u modroj boji i smještena u blagovaonicu. Kuća je uređena u plavim tonovima jer je to boja koja ima meditativan učinak i jako je opuštajuća– precizno objašnjava gospođa Tomas.

U kući se nalazi dosta keramike koju vlasnici skupljaju nedjeljom na Britancu na sajmu antikviteta...


– Sav je namještaj skupljan s ljubavlju i guštom i to se vidi odmah pri ulasku u kuću – ponosno ističe vlasnica dodajući da se u kući nalazi i slika akademskog slikara Tomasovića koja je nastala prije 10 godina, ali savršeno se uklopila u prostor vile Lara. Kako su vlasnici detalji jako bitni, nabavila je i set ručno rađenih i oslikanih tanjura s motivima Mediterana akademskog slikara Bane Milenkovića.

Foto: Toni Dumančić

Cilj pri uređenju bio je stvoriti opuštajući ambijent što je i postignuto kombinacijom materijala, boja i detalja.
– Namještaj je kombinacija Ikee i jedne talijanske marke, pločice su iz Špine – Metro bijele ciglice, uz njih se odlično uklopila viktorijanska kada – zaključuje vlasnica.
Osim interijeru, puno pažnje posvećeno je i eksterijeru pa tako vani dominira ručno rađena kolekcija za lunge (dvosjed, trosjed, fotelja), stol od mramora za 10 osoba, ležaljke... Uz sve to ide bijela pergola po kojoj se penje bijeli jasmin i bijeli baldahin... Tu, dakako, ima i sadržaja za najmlađe – dječje igralište, bicikli, stolni nogomet..


Trenutačno radimo novu Villu Marko koja će biti spremna za sljedeću sezonu, sa sličnim uređenjem, ali uz dodatak saune, jacuzzija i bazena. Na to smo se odlučili jer smo jako zadovoljni najmom i jer je nadmašio sva naša očekivanja, a za sljedeću godinu već smo rezervirani 10 tjedana ponosno zaključuje vlasnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije