Iskorišten prostor

Vodimo vas u jedan od najljepših stanova koje smo vidjeli. I da, riječ je o genijalnom potkrovlju!

potkrovlje pariz
Sabo project
11.06.2020.
u 07:00

Vlasnik stana, mladi modni dizajner angažirao je studio Sabo project kako bi se njegove ideje o suvremeno koncipiranom stanu u kojem će vješto iskoristiti visina stropa u dnevnom boravku i naći više mjesta za pohranu proveli u djelo

U poznatoj pariškoj četvrti Montmartre, na čijim ulicama često možete susresti turiste iz cijelog svijeta nalazi se zanimljiv moderan i minimalistički uređen potkrovni stan od 70 četvornih metara.

Foto: Sabo project

Vlasnik stana, mladi modni dizajner angažirao je studio Sabo project kako bi se njegove ideje o suvremeno koncipiranom stanu u kojem će vješto iskoristiti visina stropa u dnevnom boravku i naći više mjesta za pohranu proveli u djelo.

Foto: Sabo project

Stan odiše i elegancijom koja je postignuta kroz reducirane detalje koji su pomno birani te svijetlim nijansama i namještajem jednostavnih linija. Iako modernog koncepta, stan nema trendi open spacea, nego je kuhinja ostala zaseban prostor, a dnevni boravak je ujedno i blagovanje.

Foto: Sabo project

Tako je kuhinja više došla do izražaja, naročito koloristički podovi od epoksi smole. Kada bi prostor bio objedinjen, bilo bi potrebno odreći se nekih rješenja nauštrb stilske ujednačenosti.

Foto: Sabo project

Ovako je kuhinja mogla biti u dominantnim bijelim nijansama i s prugastim podom, a dnevni boravak i blagovanje imati tople smeđe tonove i vintage detalje te stropne grede. Ono što oplijeni najviše pažnje u dnevnom boravku jest galerija na kojoj je napravljena gostinjska spavaća soba.

Foto: Sabo project

Do toga prostora dolazi se stepeništem napravljenim od bijelog drveta koji je ujedno i multifunkcionalan: osim za stepenice, služi i kao veliki garderobni ormar, prostor za skladištenje, mini ured te zid koji dijeli dnevnu sobu od velike i glavne spavaće sobe.

Foto: Sabo project

Na taj način – osmišljavanjem dodatnog prostra za spavanje i skladištenje prostor se povećao, a bijela boja cijele konstrukcije nimalo ga ne zagušuje, nego čini da djeluje kao obični bijeli zid. Žuta boja i smeđi tonovi drveta daju prostoru živost i toplinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije