baš savršena

Vila na Pelješcu drukčija je od svih ostalih, ima fantastičan zeleni krov

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević
1/24
20.05.2023.
u 07:00

Sam teren bio je iznimno zahtjevan, strm, obrastao grmljem i šikarom. Zahtjevno je bilo izvoditi radove i zbog položaja i zbog udaljenosti - priča nam vlasnica i ističe kako je najponosnija na samu izvedbu i izgled kuće. Naime, oni su se pri gradnji ove kuće odlučili za drukčiji pristup od neke, nazovimo, tipične jadranske gradnje

Čudesna. Posebna. Sjedinjena s prirodom. Lijepa. Luksuzna. Sve to i puno više opisuje vilu Bevel House skrivenu na južnoj padini Pelješca, u mjestu Postup. Ova kuća, na kojoj su vlasnici radili pune tri godine zaista nudi poseban doživljaj i posebnu priču.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

Krenimo od imena koje je zvučno, ali i simbolično. Naime bevel znači kosa kuća, a u ovom slučaju vrijedi ona nomen est omen jer kuća nema ni jedan ravan zid jer svi prate prirodan pad zemljišta - u dahu nam priča vlasnica Ruža Tomas koja je, zajedno sa suprugom, krenula u ovaj projekt, doslovno od nule.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

-  Sam teren bio je iznimno zahtjevan, strm, obrastao grmljem i šikarom. Zahtjevno je bilo izvoditi radove i zbog položaja i zbog udaljenosti - priča nam vlasnica i ističe kako je najponosnija na samu izvedbu i izgled kuće. Naime, oni su se pri gradnji ove kuće odlučili za drukčiji pristup od neke, nazovimo, tipične jadranske gradnje.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Jako nam je važna stopljenost s prirodom i inače u životu, a posebno na ovom čarobnom mjestu gdje se nebo spaja s morem, gdje je priroda još uvijek divlja i netaknuta. Nismo željeli golemo betonsko zdanje već kuću koja će se uklopiti u prostor. Zato smo se odlučili za zeleni krov koji, kad se gleda iz zraka, izgleda kao jedan od vinograda koji okružuju kuću. Na prvi pogled uopće nije jasno da je riječ o kući i na taj smo aspekt najponosniji - ističe vlasnica.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

Kao što smo već rekli, veliki izazov bio je sam položaj zemljišta, ali i udaljenost pa je dopremanje materijala i pronalazak majstora tražilo odlično umijeće pregovaranja. Zbog tih navedenih izazova puno stvari na ovoj divnoj kući rađeno je ručno. Da bismo vam dočarali masivnost toga reći ćemo samo da je sto kubika domaćeg kamena ručno obrađeno. Impresivno, zar ne?

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Vila se prostire na 260 kvadarta, a najčarobnija stvar u interijeru su stropovi koji dosežu 4,5 metra, a kako nema vidljivih greda, jer masivne AB grede preuzimaju nosivost zelenog krova, postiglo se izbjegavanje stupova, čime se stječe dojam lebdećeg stropa i krova - otkriva nam vlasnica još jednu tajnu ove kuće.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

Staklene stijene interijer otvaraju prema prirodi, s pogledom na more, prizemlje izlazi na terasu s infinity bazenom s elektrolizom, tu su se našli i wellnes i spa te raskošna dnevna zona u kojoj dominira Focusov otvoreni rotirajući kamin...

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Uređenje interijera radila nam je dizajnerica Klaudija Zubčić, a iako kuća ima podno grijanje, ovaj kamin oduševio nas je jer je, zaista, vizualno središte prostorije. Kako je riječ o velikoj visini stropa, sve je rađeno po mjeri. Trio interijeri radili su nam kuhinju, podove, zidne obloge, 3D oblogu od furnira koja je ujedno vrlo raskošna polica, brončani aluminij u kuhinji zaista je pravi eye catcher - opisuje Ruža te dodaje i jedan neočekivani izazov s kojim su se susreli:

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Kako su stropvi visoki 4,5 metra, a zidovi kosi, nismo mogli pronaći rolete odgovarajućih dimenzija pa smo morali posegnuti za zavjesama i dekorima kako bismo osigurali zamračenje. Ima ih čak 80 metara i prilično su poskupili cijelu priču  - kaže kroz smijeh.

Na katu su smještene tri spavaće sobe i kupaonice, dok se u prizemlju, uz bazen, nalazi još jedna spavaća soba, što su vlasnici ciljano napravili kako bi se gosti mogli i razdvojiti ako je riječ o različitim genaracijama ili parovima.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Sve kupaonice su orijentirane prema van, sa staklenim stijenkama, koje dakako imaju refletirajuća stakla i omogućuju pogled na more što izgleda doslovno kao da gledate ulje na platnu, svaki dan prizor je drugačiji jer se priroda mijenja - otkriva vlasnica najdraži dio kuće.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

No, ma kako impresivna bila iznutra, ova kuća najimpresivnija je izvana. Uz već spomenute bazen i pogled doprinose tomu i vanjski kamin, dvije terase, kuhinja, ali i skulptura za tuširanje koju potpisuje Stefano Ladavac, a  Marazzi keramika se proteže kroz cijeli interijer i eksterijer.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Tu su i senzacionalne zidne obloge od domaćeg kamena, ukupno 420 kvadrata koje je ručno obradio jedan majstor, gospodin Dinko iz Kordićgradnje, a koje asociraju na tradicionalne suhozide - objasnila je vlasnica.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

Tu je i čudesna priroda, stopljenost kuće s okolišem...Upravo je taj okoliš i specifičnost samog terena glavni razlog zbog koje su se vlasnici i odlučili za ovakav inovativan koncept koji poptpisuje arhitekt Marko Padovan s Korčule iz studija Tim bolje.

Foto: Koridor 27/Rajan Milošević

- Vrtlar Enes Melkić odradio je sve na na svoj specifičan način, i odradio odličan posao, od izbora biljaka do sustava navodnjavanja za krov i zemljište. Sve biljke pomno su odabrane s obzirom na uvjete. Imamo tako na krovu razne sukulente i trave što je omogućeno zahvaljujući Bauderovoj izolaciji, a u dvorištu autohtone sorte poput maslina, agruma, šipka... - zaključuje vlasnica. Dodajmo i to da su se vlasnici odlučili ovu ljepotu podijeliti i s drugima pa se tako ova raskošna vila za osam osoba od ove sezone i iznajmljuje.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije