priznanje

Velika nagrada za uređenje interijera poznate zagrebačke poliklinike

Bosnic+Dorotic
19.05.2022.
u 10:18

Umjetnine raspoređene po cijeloj poliklinici na apstraktan način ilustriraju pojedine segmente djelatnosti poliklinike, kroz ideju dizajnera iz studija Šesnić & Turković i realizaciju akademskih umjetnika Matije Plavčića i Vjerana Palijana, u suradnji s arhitektima

Poliklinika Milojević osvojila je prestižnu nagradu BigSEE Interior Design Award – Grand Prix 2022 u kategoriji “unutarnji dizajn – hospitality” . Uređenje poliklinike potpisuje arhitektica Andrea Hržić Šesnić iz Arhitektonskog ateliera Hržić.

Foto: Bosnic+Dorotic

BigSEE nagrade dodjeljuje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju jugoistočne Europe, u okviru platforme BigSEE za podršku i razvoj kreativne industrije. BigSEE nagrade obuhvaćaju širok spektar dizajnerskih niša te nagrađuju izvanredna postignuća na prostoru 21 zemlje jugoistočne Europe. Pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe, a s ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni.

Foto: Bosnic+Dorotic

Danas BigSEE Awards doprinose promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, drvu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu na globalnoj razini.

Foto: Bosnic+Dorotic

Dr. Milojević rekao nam je “Budući da sam i sam iz obitelji arhitekata i estetskih lječnika, ljepota i estetski sklad su nešto što me inspirira, pa mi je bilo važno odabrati arhitekte koji će pratiti moju viziju, i ponosan sam , naravno što je arhitektica Hržić dobila ovaj Grand Prix, to je uistinu veliko priznanje njenom radu i našoj zajedničkoj viziji poliklinike, koja zahvaljujući svom uređenju uistinu izgleda kao “oaza ljepote”. Ja se osobno svakodnevno veselim dolasku na posao u takvo okruženje, a siguran sam da će tako i ostati u godinama koje slijede”

Foto: Bosnic+Dorotic

“Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i na činjenicu da smo uspjeli ostvariti samu ideju projekta Poliklinike,  ekskluzivni i jedinstven prostor unutar novouređenog centra Kaptol, koji će na najbolji način prezentirati duh poliklinike i dr. Milojevića” izjavila je Arhitektica Andrea Hržić Šesnić. To je ostvareno prostornom organizacijom, organskim formama i odabirom materijala kojima se postiže ugoda prije svega, zadovoljavajući sve medicinske kriterije. Pretežno bijeli prostor daje osjećaj topline, a drveni elementi organsk  forme, grafizam teksturiranih zidova, podova, stropova, čak i prozora, kroz cijelu polikliniku kreiraju osjećaj mirnoće i elegancije.                   

Foto: Bosnic+Dorotic
                                   

Umjetnine raspoređene po cijeloj poliklinici na apstraktan način ilustriraju pojedine segmente djelatnosti  poliklinike, kroz ideju dizajnera iz studija Šesnić & Turković i realizaciju akademskih umjetnika Matije Plavčića i Vjerana Palijana, u suradnji s arhitektima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije