Šarm

Uz pomoć 9 super trikova svom ćete domu dati karakter, a super je stvar da ne koštaju puno!

shutterstock
26.12.2020.
u 07:00

Unutarnji, ali i vanjski dijelovi doma jednako su važni za kreiranje prostora koji odiše karakterom

S malo vremena i malim kućnim budžetom, svoj dom možete učiniti šarmantnim, navodi bhg.com te navodi kako. 

Rasvjetnim tijelima

Udobnost, karakter, ali i funkcionalnost pridajte svom domu uz pomoć rasvjetnih tijela. 

To ćete postići zamjenom lustera iznad blagovaonskog stola, dodavanjem rasvjete ispod ili unutar kuhinjskih ormarića, ali i ako tamne kuteve doma osvježite karakterističnom lampom. Čak i okvire fotografija možete istaknuti uz pomoć rasvjetnih tijela.

Foto: shutterstock

Zavjesama

Okvire prozora ukrasite zavjesama upečatljive boje, a ako ih postavite nešto iznad prozora, prostor će se domati višim.

Svrhoviti dijelovi doma

Bez obzira kreirali novi dio doma samo za čitanje, zabavu ili jednom kutu prostora dali svrhu, unoseći društvene igre i ormarić za spremanje istih, takvi će obnovljeni kutevi defitinitivno dati karakter vašem prostoru.

Police

Na otvorenim policama istaknite kolekcionarske predmete koji će okarakterizirati vaš dom. Uz to, zbog otvorenih polica prostor će se doimati većim.

Nosači polica

Već postojeće police možete učiniti jednako primamljivima ukoliko ispod njih dodate nosače zanimljivih detalja

Foto: shutterstock

Vintage komadi

U antikvarijatima možete pronaći različite vintage dekoracije, ali i namještaj te kolekcionarske predmete koji će vašem domu dati određeni šarm.

Zamjena

Osim što kuhinjske ormariće možete premazati drugom bojom te instantno promijeniti izgled doma, zamjenama kvaka na vratima i/ili ormarićima postić ćete isto. 

Nove kvake mogu biti mjedene, kristalne, porculanske ili mogu biti od obojenog stakla

Vanjski dio doma

Zamjenom roleta, ali i dodavanjem žardinjera pod prozore, domu ćete dati veseliji izgled, a dašak boje možete dodati sadnjom šarenog cvijeća u same žardinjere.

Vanjska rasvjetna tijela pružit će toplinu, ali će i osvjetliti vaš dom. Prilikom odabira rasvjetnih tijela možete odabrati i one s uzorcima koje će na sve okolne predmete bacati svjetlo u zanimljivim uzorcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije