uređenje doma

Uz ovih pet poteza za malo novca možete obnoviti blagovaonicu

BoConcept
11.01.2022.
u 06:30

Jedan od mitova koji se vezuje uz uređenje interijera svakako je onaj koji kaže da su tepisi samo za dnevne sobe. Nisu! Za postizanje sjajne atmsfere i gore spomenutog luksuznog dojma, postavite raskošan tepih ispod blagovaonskog stola

U ovo vrijeme kad dom, pa tako i blagovaonicu koristimo više nego ikad, savršeno je vrijeme za "upgrade" i stvaranje elegantnijeg, luksuznijeg i naoko skupog prostora za blagovanje. Pitate se kako učiniti da blagovaonica izgleda skuplje, uz minimalna ulaganja? Puno je trikova koji će vam pomoći da stvorite dizajnerski prostor od ove često zanemarivane prostorije, ili kutka, u domu. Donosimo pet jednostavnih poteza za ažuriranja blagovaonice s luksuznim završetkom koji će doručak, ručkove, marende i večere podići na viši nivo.

Foto: BoConcept

Jednostavna obloga može odmah dodati karakter i osjećaj veličine blagovaonici. To ne moraju biti dizajnerske štukature, danas su dostupni MDF paneli s utorima koji se ili lijepe izravno na zidove ili pričvršćuju na vodilice. To je relativno jednostavan "uradi sam" posao.Sve začinite dubokom sivom bojom i na korak ste do pretvaranja svoje stare blagovaonice u puno luksuzniju varijantu! Dotrajali drveni stolci u prostoru djeluju zatarjelo i otužno, no dobra je vijest ta da ih ne morate nužno zamijeniti. Dobro ih izbrusite i obojite u mat crnu boju. Matirana crna velik je trend u interijera baš iz razloga što svaki prostor čini lukusznijim, profinjenijim i - skupljim. 

Foto: BoConcept

Dizajnerske lampe i lusteri s pravom drže visoku cijenu. Ako je jedan dodatak u domu u mogućnosti napraviti veliku razliku to je svakako rasvjeta. No, ne očajavajte ako nemate novca za neku od kultnih lampi. Mnogo je lustera koji vjerno imitiraju dizajnerske i njima za malo novca možete postići puno luksuzniji dojam. Odlična ideja su lampe koje se postavljaju iznad blaovaonskog stola - kako zbog dojma koji ostavljaju tako i zbog intimnije atmosfere za stolom koju stvaraju. Ako ste u nedoumici, birajte lampe i lustere s dodatkom mjedi koja vrlo vjerno imitira zlato.

Foto: BoConcept

Jedan od mitova koji se vezuje uz uređenje interijera svakako je onaj koji kaže da su tepisi samo za dnevne sobe. Nisu! Za postizanje sjajne atmsfere i gore spomenutog luksuznog dojma, postavite raskošan tepih ispod blagovaonskog stola. Stvorit ćete ugodan, šik prostor. A sjajnih tepiha danas se može naći po zaista povoljnim cijenama.

Foto: BoConcept

Pokažite koliko ste kul s elegantnim zidom koji će činiti galerija omiljenih vam slika i fotografija. Životinje, botanika i krajolici dobro funkcioniraju, ali karakter ćete postići postavljanjem obteljskih fotografija. Posebno dobro izgledat će crno-bijele fotografije u elegantim okvirima različitih dimenzija.

Foto: BoConcept

Danski brend BoConcept poznat je po sjajnim dizajnerskim rješenjima i poslužili su nam i ovaj put kao inspiracija, a posebno cool djelovat će raskošni lusteri iznad blagovaonskog stola. Tu su i blagovaonski stolci koji ostavljaju bez daha. Ako imate manji prostor, odlično rješenje je sklopivi stol koji je lako prisloniti uz zid.

Foto: BoConcept

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije