SAVJETI STRUČNJAKA

Uz ovih 8 trikova dnevni boravak bit će elegantan kao iz časopisa

kuća Njemačka
Foto: freshome
04.01.2020.
u 07:00

Miješanjem uzoraka i boja, s nekoliko jastuka i novih fotografija na zidu moguće je napraviti veliku promjenu

Iako je dnevni boravak najležerniji dio doma, mjesto okupljanja, druženja, izležavanja, igre, a samim time i nereda, on i dalje može biti vizualno elegantno mjesto.

Evo što stručnjaci sugeriraju ne bi li se u dnevnom boravku postigao poseban "touch".

1. Ne mora imati centralni dio

Dnevni boravak sam po sebi centar je doma. Stoga, ne morate nužno u njemu raditi centar. Ako imate prostora, pogurnite sjedeću garnituru i stolić na jednu stranu, a s druge smjestite igraći prostor za djecu koji će služiti isključivo njima. Osim toga, u jedan dio možete smjestiti poseban stol i stolce za, primjerice, igranje društvenih igara.

2. Priredite prijateljsko okruženje

Za to vam treba elegantan prostor s mnogo boja i lijepih uzoraka na tkaninama. Živahni tonovi odgovarat će i odraslima i djeci, a mješavina uzoraka, ako je dobro izvedena, dat će "šik" energiju. Budite sigurni samo da su tkanine dobre kvalitete i da će izdržati svakodnevno korištenje.

Foto: freshome

3. Začinite zid

Odvažite se i ukrasite ga s različitim vrstama umjetnina, bilo da su to slike, posteri, crteži, obiteljske fotografije, skulpture koje ćete postaviti na police. Sve to dat će "dušu" prostoru.

4. Povežite prostore za druženje

Roditelji su, vjerojatno, više aktivni u kuhinji dok se djeca više vole družiti u dnevnoj sobi. Ako imate interijer otvorenog ili poluotvorenog plana, nema potrebe da diferencirate te dvije prostorije. Povežite ih istim bojama i dekorima i dobit ćete na zajedništvu.

5. Nabavite spremište

Dnevni boravak često je prepun stvari koje se povremeno koriste, a tamo i ostaju jer nemaju svoje pravo mjesto. Kreirajte spremište za male predmete poput papira, baterija, olovki, dječjih igračaka, slikovnica... Za to možete namijeniti jednu ladicu u komodi, ali i kupiti dekorativnu kutiju ili košaru.

6. Miješajte uzorke i boje

To je trik kojeg dizajneri koriste da bi postigli poseban, individualan štih. Navlake za sofe neka se daju skinuti i oprati i neka budu dobre kvalitete za dugo i često korištenje.

Foto: Decoholic

7. Jastuci su neizostavni

Mekane, privlačne sofe i kutne garniture srce su dnevnih boravaka. Napunite ih s mnogo mekanih jastučića tako da cijela obitelj može uživati u izležavanju. Djeca će se pak oduševiti vrećama za sjedenje, a one su praktičan izbor za dodatno sjedeće mjesto.

8. Ubacite ured

Samo metar-metar i pol četvorni dovoljan je za mali kućni ured kojemu trebaju tek mali radni stol i stolac. Sigurno postoji neki kutak za to, možda uz sam prozor ili u uglu sobe. Raditi za pravim radnim stolom učinit će radno okruženje kod kuće poticajnijim. To je sigurno bolje rješenje nego raditi u kuhinji ili u spavaćoj sobi.

Komentara 1

Avatar marijaija
marijaija
16:25 07.11.2014.

Je li ono u naslovu spominjana elegancija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije