Make over

U 6 koraka do savršene sobe

Boutique hotel 9
Foto: Hotel 9
27.03.2018.
u 12:58

Ključ za luksuzan izgled bijela su posteljina, fotelja, pladanj...

Uređenje hotelskih soba mnogima je tiha patnja i nešto slično jako bi voljeli vidjeti u svome domu. U elegantnom dizajnu soba prednjače tzv. "boutique" hoteli koji raspolažu s manje soba, ali zato su sve luksuzno uređene, poput onih u zagrebačkom "Hotel 9" nasuprot autobusnog kolodvora

Donosimo 6 trikova kako možete svoju spavaću sobu učiniti barem približno privlačnom kao što su one u najskupljim hotelima.

1. Posteljina

Ono što čini razliku između hotelskog kreveta i bilo kojeg drugog jest mekana posteljina u svijetlim bojama. Priuštite svom krevetu dašak mekoće i elegancije odabirom bijelih plahti i navlaka. Malo boje možete dodati odabirom jastučnica ili dekorativnim prekrivačem.

2. Pladanj

Jednostavni pladanj ključni je komad za dašak šika i glamura, a uz to može pomoći da organizirate stvari. Iskoristite ga za odlaganje nakita i satova ili pak parfema i stavite ga na komodu. Ako u nekoj prigodi budete ugošćivali ljude u sobi, postavite pladanj na krevet, a na njega časopise i boce osvježavajućeg pića.

3. Noćni ormarić

Posvetite se njegovu uređenju. Prekrijte ga nekom finom tkaninom koja se slaže s posteljinom, a na nju postavite primjerice retro lampu, malo svježeg cvijeća i budilicu. Naravno, ne zaboravite se posvetiti i drugom noćnom ormariću, ako ga imate.

Foto: Hotel 9

4. Kutak za kavu i osvježenje

Stručnjaci s apartmenttherapy.com predlažu da pokraj kreveta smjestite stanicu za kavu i osvježenje. Dovoljna je utičnica u koju možete spojiti aparat za kavu ili minijaturni frižider. On, naravno, ne smije izgledati kao da je stigao iz sobe u studentskom domu i bilo bi super da ima frontu od nehrđajućeg čelika ili staklenu. Ako želite da izgleda kao integrirani dio namještaja, gurnite ga ispod komode.

5. Napravite sjedeći dio

Upravo zato što su hotelske sobe i dnevni i spavaći prostor, sve imaju i sjedeću garnituru nekoliko koraka od kreveta. Bit će to vaše mjesto za čitanje novina ili surfanje internetom ujutro, a navečer će poslužiti za čitanje knjige. Bit će dovoljna jedna fotelja i tabure, tapecirani finim materijalom.

6. Neka kupaonica bude "u tonu"

Ako ste od onih sretnika koji imaju kupaonicu koja se nadovezuje na sobu, tretirajte je kao dio nje. Povežite te dvije prostorije vizualno komplementarnim dekorima kako bi sve skupa dobilo "spa" izgled. Ako kvadratura dopušta, postavite krevet tako da gleda na ulaz u kupaonicu.

>>10 sjajnih savjeta za dobivanje više mjesta za odlaganje u kupaonici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije