Jednostavno

Uz ove savjete bez pola muke stilizirajte kuhinju u najmu

kuhinja
arhiva
18.10.2019.
u 11:31

Izgled kuhinje poboljšajte dodavanjem artikala u hrabrim bojama i prirodnim teksturama kao što su mramor ili kamen, a uz šarene kuhinjske rukavice, posude za kuhanje, tepih ili pletene košare, personalizirali ste svoju kuhinju

Život u podstanarstvu nije nimalo lagan, a posebno je težak ako vas na to svakodnevno podsjeća ružna kuhinja koja je došla uz stan.

Budući da takvi stanovi ne omogućuju kompleksnije renoviranje kao što su mijenjanje podova ili bušenje novih rupa u zidu, izgled kuhinje poboljšat ćete dodavanjem artikala u hrabrim bojama, prirodnih tekstura kao što su mramor ili kamen, a sfgate.com navodi čak osam ideja kako to postići.

Dodavanjem tepiha

Tepih u marokanskom ili nekom drugom stilu, instantno će podići čitavu prostoriju. Jarke boje tepiha s uzorkom izbrisat će bolničku bjelinu kuhinje te je personalizirati u vašem stilu.

Foto: GettyImages

Biljne dekoracije

Osim što trenutno osvježavaju prostor, biljke su dekoracija koja ne zahtijeva nikakav trud. Za dekoriranje s biljkama ne morate bušiti rupe ili na bilo koji drugi način “štetiti” prostor.

Dodajte biljke na policu ili ih smjestite u neki kuhinjski kut.

Ploča

Dodavanjem ploče za kredu ili ploče od pluta, kuhinji ćete dati osobni pečat jer takve ploče omogućuju potpunu personalizaciju. Bilo da na njih dodajete recepte, popis za kupovinu ili pak osobne fotografije, kuhinja će postati vaša.

Šarene dekoracije

Bilo da na kuhinjske plohe dodajete stalke za začine ili unosite boju kuhinjskim krpama ili posudama za kuhanje, svakako ćete utjecati na konačan dizajn kuhinje.

Smiješne rukavice za pećnicu, vaza s cvijećem, kao i dekorativne zdjele ili smjela posuda za kekse definitivno će personalizirati cijelu prostoriju tvrdi Drew Henry.

Dodatno skladištenje

Funkcionalnost male kuhinje postići ćete dodavanjem polica na kotačiće, a ako su u vama omiljenoj boji, personalizacija je neizbježna.

Foto: GettyImages

Iskoristite svaki kutak

Prostor između kuhinjskih ormarića i stropa, neiskorišten je, a mogao bi poslužiti kao odličan izložbeni prostor za porculansko posuđe lijepog dizajna.

“Osobni pečat prostoru dajte pletenim košarama koje će spremiti višak na sam vrh kuhinje”, tvrdi Jeanine Boiko, agentica za nekretnine.

Zidne obloge

Budući da dizajn pločica daje konačni dojam kuhinje, problem s ružnim pločicama riješit ćete ako preko njih stavite privremene tapete.

Za kuhinju manjih dimenzija preporučaju se svijetle nijanse jer će one tamne, mali prostor učiniti još manjim, tvrdi Boiko.

Foto: GettyImages

Ugradbena svjetla ispod ormarića

Problem male kuhinje s nedovoljno svjetla lako ćete riješiti dodavanjem ugradbenih svjetala na dno ormarića. Naravno, radi se o svjetlima koje ne zahtijevaju nikakve ugradnje nego se zalijepe za površinu te isto tako jednostavno odlijepe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije