Mala škola uređenja

Ugradbeni ormari najbolji su izbor, investirajte u njih, vrijede svake lipe

Thinkstock
19.01.2020.
u 07:00

Gotovi ormari ne nude toliko mogućnosti prilagodbe potrebama koliko to nude ugradbeni ormari rađeni po mjeri

Mjesta za odlaganje garderobe u pravilu skoro uvijek nedostaje. Stoga, ako uređujete svoj dom, vrlo je važno iskoristiti svaki centimetar prostora predviđen za ormare. Svejedno je hoćete li se odlučiti za samostalni klasični ormar ili pak ugradbeni, on bi morao biti dobro organiziran da bi bio maksimalno iskorišten. Zato predlažem, prilikom kupnje ormara uzmite u obzir svoje potrebe te unutarnji raspored prilagodite vrsti odjeće koju imate.

Foto: Thinkstock

Gotovi ormari ne nude toliko mogućnosti prilagodbe potrebama koliko to nude ugradbeni ormari rađeni po mjeri. Osim toga, kod ugradbenih ormara nema praznine između ormara i stropa, te se tako rješava problem nakupljanja prašine i odlaganja vidljivih stvari na ormaru. Mogućnosti kombiniranja ladica različitih veličina i oblika, polica i mjesta za vješanje odjeće i torbi omogućit će vam da optimalno iskoristite ormar prema vašim potrebama.

Foto: Thinkstock

Dakle, ako se vaša garderoba uglavnom svodi na jednostavnu odjeću (majice i hlače) a imate vrlo malo haljina i košulja vama će odgovarati unutrašnjost ormara ispunjena većinom policama za slaganje robe. No, ako volite nositi odijela, haljine, košulje i sličnu odjeću koja treba stajati na vješalicama, onda predvidite više prostora za vješanje u ormaru. Slobodno iskoristite svu raspoloživu visinu za ugradnju ormara i nemojte se bojati da će vam garderoba koja stoji visoko biti nedostupna. Taj problem lako se da riješiti posebnim mehanizmima koji omogućuju dostupnost odjeće i na nedostupnoj visini.

Foto: Thinkstock

Idealna mjesta za smještaj ormara, osim u spavaćoj i dječjoj sobi, komunikacijski su prostori ili hodnici. Prilikom planiranja mjesta za ormar imajte na umu da dubina ormara zauzima 45 do 60 cm prostora. Minimalna širina hodnika nakon smještanja ormara ne bi smjela biti manja od 90 cm kako biste se mogli neometano kretati. Pripazite kod odabira fronti za ormare jer će one uvelike utjecati na cjelokupni vizualni dojam u prostoru. Fronte biste trebali stilski prilagoditi ostalim elementima i bojama u interijeru da bi se stvorila harmonija u prostoru.

Foto: Thinkstock

Za manje prostorije preporučuje se upotreba ogledala za fronte. Na ovaj način vizualno ćete povećati prostoriju, a ujedno riješiti i problem mjesta za ogledalo, za cijelu figuru. Ormari mogu biti vrlo elegantni i diskretni u prostoru, a najveća prednost im je ta što prostor čine urednim. Želite li da ormar ne dominira u prostoru, najbolje rješenje bit će izbor fronti u boji zida prostorije. Odaberite fronte bez ručki koje se otvaraju na potisak ili ako se radi o kliznom sistemu ormara, neka profili i vodilice budu u istoj boji ormara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije