STRUKA BIRA

Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo godišnje nagrade

nagrade arhitekata
Foto: Robert Leš
1/4
21.01.2015.
u 16:00

Pogledajte koja arhitektonska ostvarenja u Hrvatskoj UHA proglasila najboljima u protekloj godini

Na svečanosti koja je održana 20. siječnja u Francuskom paviljonu u sklopu Studentskog centra u Zagrebu Hrvatsko društvo arhitekata (UHA) dodijelilo je nagrade najboljim arhitektonskim ostvarenjima u protekloj godini.

Riječ je tradicionalnim godišnjim nagradama, koje osim najboljih ostvarenja, uključuju i nagradu za životno djelo 'Viktor Kovačić'. Nju je ove godine dobio naš poznati i uvaženi arhitekt Dragomir Maji Vlahović, profesor na Arhitektonskom fakultetu. U nastavku teksta saznajte koji su nagrađeni radovi u ostalim kategorijama.

Foto: Robert Leš/Sandro Lendler/Jure Živković

Obiteljska kuća u Rijeci arhitekata Nenada Miškovića i Vanje Ristera dobila je nagradu 'Drago Galić' kao najuspješnija realizacija stambene arhitekture za 2014- godinu.

Foto: Sandro Lendrer

U kategoriji najuspješnijeg ostvarenja u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2014. godinu nagradu 'Viktor Kovačić' osvojio je projekt srednje škole i vrtića u zagrebačkom naselju Kajzerica. Autori ovog ostvarenja su arhitekti Vedran Pedišić, Emiil Špirić, Erick Velasco Farrera i Juan Jose Nunez Andrade.

Foto: Miro Martinić

Nagrada 'Bernardo Bernardi' za područje oblikovanja i unutarnjeg uređenja ove je godine otišla u ruke prof. Nenadu Fabijaniću za njegov projekt Arheološkog parka Principij u Rijeci.

Nagradu 'Neven Šegvić' za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture dobila je prof. Karin Šerman za publikaciju 'Fitting Abstraction'. Riječ je konceptu hrvatskog nastupa na 14. Venecijanskog biennalea arhitekture 2014.

>>Pogledajte najbolje od hrvatske arhitekture u 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije