Arena centar

U tri dana sajma naučite sve o zelenim uslugama

U tri dana sajma naučite sve o zelenim uslugama
Luka Stanzl/PIXSELL
17.10.2013.
u 12:29

Ovogodišnje izdanje sajma u tri bi dana trebalo privući više od 125 tisuća posjetitelja

Prvi hrvatski green-tech i green-lifestyle sajam GREENVEST: HOME EDITION, ujedno prvi 'ugljično neutralni' sajam u Hrvatskoj i regiji održat će se od danas do 19. listopada u zagrebačkom trgovačkom centru Arena. Sajam će okupiti 50 tvrtki-izlagača iz sektora zelenog gospodarstva. Događaj će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te pod generalnim supokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Grada Zagreba – Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Sajam je koncipiran kao jedan od najvećih green lifestyle sajmova u Europi. Ovogodišnje izdanje sajma u tri bi dana trebalo privući više od 125 tisuća posjetitelja, kao i nešto više od 150 domaćih i stranih izlagača koji djeluju u sektoru "zelene" ekonomije. Na sajmu će se predstavljati tvrtke i njihove "green" usluge, proizvodi i tehnologije krajnjim potrošačima. Prigodom svečanog otvorenja sajma tvrtki Energo Media Servis biti će uručen certifikat ISO 9001:2008.

Naime, ta je hrvatska tvrtka prva u Europskoj uniji uspostavila i primjenjuje sustav upravljanja kvalitete za "pružanje usluge integriranih rješenja i platformi za popularizaciju, rast, razvoj i konkurentnost zelenog gospodarstva te konzaltinga na području financiranja zelenih investicijskih projekata na domaćoj i međunarodnoj razini". – Zeleni razvoj temelj je novih gospodarskih kretanja Europske unije i drugih razvijenih zemalja svijeta. Sve veći broj gospodarskih subjekata svoje poslovanje preusmjerava ili ustrojava prema nekim od navedenih djelatnosti kako bi postali održiviji te povećali svoju konkurentnost. Upravo zato je nastupilo vrijeme da i u Republici Hrvatskoj predstavimo zelene usluge, proizvode i tehnologije krajnjim potrošačima – istaknuo je Tomislav Marjanović, direktor GREENVEST-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije