makeover

U samo par dana uz ovih osam "zahvata" do posve novog, boljeg doma. Vjerujte, vrijedi isprobati!

stolovi za blagovaonicu
ikea.hr
01.03.2021.
u 09:58

Ove "sitne" promjene možete odraditi sami, u jedno poslijepodne, a promjena koju ćete vidjeti ostavit će vas bez daha!

Ako ste nezadovoljni izgledom svog životnog prostora imamo dobre vijesti! Takave prostore moguće je unaprijediti i uljepšati u samo par dana i uz minimalna ulaganja. Zainteresirani? Pa krenimo redom. Svaki od ovih "uradi sam" projekata može se odraditi u jedan ili dva dana, a svakako će poboljšati funkcionalnst (i stil) vašeg doma.

Foto: pixabay

Prvi dojam je najvažniji

Neovisno o tome živite li u kući ili stanu ulazna vrata su ta koja stvaraju prvi dojam. Zamijenite svoju istrošenu prostirku za dobrodošlicu (i brisanje nogu) kako biste stvorili toplu dobrodošlicu za svoj dom. Vrata očistite od prljavštine i paučine. Ako ste dovoljno hrabri zamijenite ih nekim vratima u jarkoj boji. Ako vam je to prevelik zahvat, uz vrata, uz prostirku dodajte i zanimljive biljke u tegli. Prostor će momentalno živnuti.

stolovi za blagovaonicu
1/15

Novo lice kuhinjske radne ploče

Za dojmljivo ažuriranje u domu potrebno je krenuti u kuhinju. Najlakši i najdojmljiviji način promjene zamjena je radne ploče. Međutim to nije ni jednostavan ni jeftin zadatak. Ako trenutno ta opcija ne dolazi u obzir, evo zgodnog trika. Prostor će djelovati luksuznije dodate li komad finog kamena - granita ili mramora. To može biti jednostavna daska za rezanje. Razlika će biti - ogromna!

Foto: pixabay

Zamijenite luster

Blagovanica će izgledati posve drukčije samo ovom jednom jednostavnom promjenom - novim rasvjetnim tijelom. Zamjena postojećeg najjednostavnija je opcija: samo isključite napajanje na prekidaču i spojite žice. Jednostavan je način za promjenu izgleda prostorije, a to je projekt koji možete napraviti sami.

Zazelenite prozore

Zanimljive kutije i teglice sa sezonskim cvijećem ili začinima dat će šarm bilo kojem vanjskom prozoru. Ne samo da prozori izgledaju ljepše, već je i pogled iznutra posve drukčiji.

Foto: Living4Media

Nova slavina

Ubrizgajte eleganciju u svakodnevni život slavinom koja poboljšava izgled i kvalitetu. Samo se pobrinite da se konfiguracija podudara s vašim postojećim sudoperom. Moćna slavina dat će kuhinji jedan posve novi izgled.

Zahvat u hodniku

Ako u hodniku imate glomazne ormare koji zagušuju prostor - riješite ih se i zamijenite ih manjim i funkcionalnim komadima namještaja uz koje će prostor prodisati. Super rješenje su zidne vješalice koje ne zauzimaju puno prostora.

Foto: screenshot/facebook

Novo lice zida

Naljepnica ili tapeta na jednom zidu u domu činit će jako veliku razliku. Možete se poigrati raznim bojama i uzorcima, kombinirati zidnu galeriju i ogledalo s tapetom - dobit ćete elegantan kutak u domu u samo jedno poslijepodne!

Foto: pixabay

Vanjska rasvjeta

Nabavite lampice otporne na vremenske (ne)prilike i dajte balkonu, terasi, dvorištu ili vrtu šarmantnu i romantičnu kulisu koja će za toplijih dana i večeri biti omiljeno mjesto okupljanja. Žaruljice dobro pričvrstite kako biste ih koristili tijekom cijele godine.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije