Make over

U samo par koraka do shabby chic interijera

29.07.2022.
u 06:30

Posebnost je ovoga stila to što sami možete biti kreatori svojih originalnih komada namještaja, a da se pri tome ne bojite da ćete pogriješiti

Shabby ili “otrcani” chic je stil kojemu teško odolijevaju osobe koje vole tople i romantične interijere. Upravo svojom ležernošću i nesavršenošću osvaja srca mnogih i dobro je došao kao protuteža današnjem, modernom i minimalističkom uređenju i otuđenom načinu života. Shabby chic je stil koji je nastao u Engleskoj 1980-ih godina. To je mekani, opušteni, ženstveni i romantični stil koji odiše udobnošću. Moglo bi se reći da u sebi krije dozu umjetnosti.

Varijante shabby chic stila su: cottage chic, beach cottage chic, french country (francuski narodni), gustavian (gustavijanski švedski)... Posebnost je ovoga stila to što sami možete biti kreatori svojih originalnih komada namještaja, a da se pri tome ne bojite da ćete pogriješiti. Treba samo imati na umu da namještaj treba izgledati staro i potrošeno. Boje koje dominiraju ovim stilom su bijela i razne kombinacije svijetlih pastelnih tonova kao što su: svijetloružičasta, svijetloplava, boja mente, bež i druge. Prednost je i ta što ova priča ne iziskuje puno novca. Važno je samo biti kreativan i upustiti se u avanturu. Što se više budete bavili izradom i uređenjem, sve ćete više razvijati ljubav prema shabby stilu, a ujedno ćete i stjecati više iskustva. Mnogi od nas imaju neki zaboravljeni komad namještaja na tavanu ili u podrumu koji uz malo truda može ponovo zablistati kao nešto sasvim novo. Nemate li sami takvo što, pitajte susjede pa posjetite njihove tavane, možda se iznenadite kakvo se sve blago tamo krije a da ni sami nisu svjesni.

Potražite i na sajmovima gdje se uistinu može naći jedinstvenih komada za malo novca. Kod nas postoje i radionice na kojima možete naučiti tehnike izrade shabby chica. Na internetu se također mogu naći upute. Potražite na YouTubeu i videoprikaze izrade shabbyja. Odvažite se i krenite s prvim komadom, kasnije će biti sve puno jednostavnije, brže i lakše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije