Nova sezona

U ovim kuhinjama poželjet ćete biti cijele dane jer su - fantastične!

Shutterestock
23.02.2021.
u 06:00

Danas, kada su popularni tzv. open space prostori koji objedinjuju kuhinju, blagovaonicu i dnevnu zonu bitno je dobro isplanirati i uklopiti svaki centimetar, stoga su najpopularnije kuhinje po mjeri.

Kupnja kuhinje velika je investicija. No, osim što je veliki udar na budžet, kuhinja je bitna i jer daje karakter cijelom domu i određuje stil uređenja. Naravno, kuhinja se bira prema raspoloživim sredstvima i prema - prostoru. Danas, kada su popularni tzv. open space prostori koji objedinjuju kuhinju, blagovaonicu i dnevnu zonu bitno je dobro isplanirati i uklopiti svaki centimetar, stoga su najpopularnije kuhinje po mjeri.

Cijena, osim o veličini, ovisi i o broju elemenata, najskuplji su brojni mehanizmi koji čine kuhinju maksimalno funkcionalnom te materijalu od kojeg su izrađene fronte. No, obzirom na formu, u nas su najpopularnije sljedeće kuhinje:

Kuhinje u "L" formi

Foto: Shutterstock

Omogućuju maksimalnu iskoristivost prostora, uključujući kut te omogućavaju laku komunikaciju s ostatkom prostora. Mogu se iskombinirati sa šankom koji će biti omiljeno mjesto za doručak ili druženje s prijateljima.

Kuhinje u "U" formi

Foto: Shutterstock

U malim prostorima ove kuhinje, savjetuju stručnjaci, omogućuju najbolju iskoristivost prostora. Najveća prednost im je što omogućuju sjajnu organizaciju za radnim plohama.

Kuhinje s otokom

Foto: Shutterstock

Veći prostori vole kuhinje s otokom koji može biti mjesto za kuhanje, sudoper ili pak poslužiti kao blagovaonski stol. Osim toga, otoci zahvaljujući skrivenim pretincima predstavljaju dodatni prostor za pohranu.

Linearne kuhinje

Foto: Linearna kuhinja modernog dizajna, 3799 kn, Lesnina

Cijenom najpovoljnije, linerane kuhinje dobar su izbor za manje prostore. Zahvaljujući modernom dizajnu može se pronaći usitinu lijepih lineranih kuhinja.

Mi smo si dali truda i potražili najzanimljivije kuhinje u domaćim trgovinama, evo što smo pronašli:

1/8

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije