racionalna potrošnja

U četiri koraka do toplog doma bez povećanja računa za grijanje

grijanje
Living
26.11.2020.
u 06:43

Osim što je jako bitan za vizaulan dojam, prije svega dnevnog boravka, tepih je ujedno i dobar izolator. Uložite u kvalitetan, i po mogućnosti deblji, tepih

Sa zahlađenjem koje je donio studeni mnogima je cilj dom održati toplim, a da pri tome troškovi ne odu nebu pod oblake. Na prvu vam se to vjerojatno čini nemogućim, ali postoji nekoliko trikova koji će pomoći da dom održite toplim, a da ne potrošite puno više na grijanje ma kako hladno bilo.

Foto: GettyImages

Uložite u tepih

Osim što je jako bitan za vizaulan dojam, prije svega dnevnog boravka, tepih je ujedno i dobar izolator. Uložite u kvalitetan, i po mogućnosti deblji, tepih. Osim što će biti toplije za noge, tepih će zadržati određeni postotak topline.

Foto: Living

Razmaknite zavjese i namještaj

Ako imate neku vrstu centralnog grijanja i radijatore u domu, svakako napravite reorganizaciju - razmaknite zavjese od jutra do kasnog popodneva. Ako je namještaj blizu radijatora, psoebno veći komadi, obavezno ih odmaknite barem 40 centimetara od radijatora, na taj način toplina će se ravnomjerno širiti prostorom.

Foto: Samsung

Uložite u debele dekore

Ako nemate rolete na prozorima, koje su, osim što skrivaju od znatiželjnih pogleda i dobra izolacija, svakako uložite u debele i teške dekore koji će preko noći zadržavati toplinu.

Foto: pixabay

Mali pomaci za izolaciju

Kod nas većina toplinu gubi kroz prozore i vrata jer ne "dihtaju" dobro. Naravno, idealno bi bilo uložiti u novu stolariju, ali gubljenje energije možete ublažiti i sami, vrlo jednostavno. Ključanice (koje ne koristite) zapečatiite komadićima tkanine. Oko prozora i vrata postavite deke ili ručnike, posebno tijekom noći - usporit će gubljenje topline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije