Mala škola uređenja

Trikovi za brzo, efektno i povoljno preuređenje spavaće sobe

soba
Foto: Thinkstock
29.04.2020.
u 11:57

Novi tepih ili prekrivač, ako pametno birate, mogu činiti razliku. Piše Ankica Juričević

Poželjeli ste obnoviti svoju spavaću sobu jer vam je postala pomalo dosadna i uvijek ista? Ako je tako, zima je na izdisaju pa bi ovo moglo biti pravo vrijeme da se pokrenete i poduzmete male, ali bitne korake kako bi vaša soba zabljesnula u novom, svježijem ruhu. Spavaća soba vaša je intimna oaza i ona bi trebala biti odraz vaše osobnosti.

Foto: pixabay

Tepih kao razlika

Nije potrebno trošiti previše vremena i novca da biste preuredili sobu, važno je samo biti maštovit i spreman na akciju. Prije svega riješite se nepotrebnih stvari koje su se vremenom nagomilale i oslobodite prostor za nesmetano kretanje oko kreveta.

Skinite stare zavjese i zamijenite ih novim, laganim i lepršavim, što će omogućiti prodor veće količine dnevnog svjetla u sobu. Ovakve zavjese mogu se naći gotove i po vrlo povoljnim cijenama. Nemojte žaliti riješiti se ni starog dotrajalog tepiha.

Foto: pixabay

Novi tepih neka se koloritno nadovezuje na zavjese, a isplati se potražiti ga na zimskoj rasprodaji koja još uvijek traje. Ne morate kupovati veliki tepih, potrebne su barem dvije manje mekane prostirke sa svake strane kreveta da vam ujutro, kad stanete bosom nogom na pod, bude ugodno. Pravilan odabir boje zidova ključan je faktor za postizanje opuštajuće atmosfere u sobi pa stoga predlažem mirnu plavu ili zelenu boju. Jednostavnost i prozračnost u sobi postići ćete ako zidove samo osvježite i ostavite ih bijelima.

Foto: pixabay

Želite li pak postići dozu mističnosti i elegancije, odlučite se barem jedan zid u sobi obojiti u tamno. Vaša soba mogla bi izgledati originalno i efektno poigrate li se raznobojnim detaljima u jarkim bojama. Na primjer, zid iznad uzglavlja kreveta dekorirajte ukrasima od papira u raznim bojama (origami) koje možete i sami izraditi. Zidove također jeftino, a efektno možete osvježiti i zidnim naljepnicama u raznim izvedbama.

Foto: pixabay

Krevet zauzima središnje mjesto u spavaćoj sobi tako da svaka promjena na njemu uvelike utječe na konačan vizualni dojam cijele prostorije. Stoga se potrudite osvježiti ga novom posteljinom s neobičnim uzorcima, posve drukčijom od one prije.

Foto: pixabay

Oprezno s bojama

Nije nužno trošiti na novu posteljinu ako to ne želite jer staru jednostavno možete pokriti novim prekrivačem. Kupite bogati prekrivač koji će dosezati do poda sa svih strana kreveta što će doprinijeti luksuznijem dojmu u sobi. Za što efektniji dojam u prostoru, krevet obogatite s puno jastuka različitih veličina i boja.

Foto: pixabay

Kvalitetan prekrivač nije jeftin, ali i njega još uvijek stignete naći na zimskim rasprodajama. Sve tekstilne elemente pažljivo ukomponirajte u jednu skladnu vizualnu cjelinu uključujući boju zidova i svih drugih elemenata u prostoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije