Sam svoj majstor

Trikovi uz koje će mala kupaonica biti veća

Shuterstock
18.10.2018.
u 08:30

I bez velikih ulaganja kupaonicu možete preurediti, dovoljno je uportijebiti malo boje, mašte i uložiti trud

Uz kuhinju, najdugovječnija prostorija u domu jest kupaonica. U pravilu, hrvatske kupaonice traju 15 do 20 godina i imaju svega 4 kvadrata. Stoga, svjesni da su kućni budžeti vrlo nategnuti i da širenje kupaonice i veći zahvati ne dolaze u obzir, donosimo prijedloge i ideje kako male i zastarjele kuponice ponovno učiniti intimnim oazama koje će djelovati opuštajuće, a ne frustrirajuće.

Foto: Shuterstock

Imate li stare pločice koje želite zamijeniti, a niste u mogućnosti kupiti nove, jednostavno rješenje jest dio zida obojiti. Birajte boje na bazi ulja, imate li prirodni izvor svjetla mogu biti tamnije boje (bolje će prikriti nedostatke na zidu), a ako prozora nema, mali prostor obojite u svijetliju nijansu kako ga ne biste tamnom bojom vizualno učinili još manjim.

Stari, dotrajali ormarić koji zauzima puno mjesta, zamijenite modernom varijantom lijestvi koje se lako naslone na zid ili radijator, a prema potrebi se mogu maknuti.

Foto: Shuterstock

Mnoge male kupaonice izgledaju prenatrpano kada se u njih ugrađuju standardne sanitarije, stoga, birajte manje umivaonike koji će se svojim dimenzijama puno bolje uklopiti u mali prostor, a veliku samostojeću ili ugradbenu kadu zamijenite tušem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije