VIZUALNO POVEĆANJE

Trikovi dizajnera: kako 'izmisliti' još malo kvadrata u malom interijeru

stan
Foto: Shutterstock
1/6
11.08.2017.
u 12:22

Ne dopustite da se vaš stančić ispričava zbog svoje male površine, uz pomoć naoko ludih trikova učinite ga vizualno većim

Ako živite u Hrvatskoj, poprilično su velike šanse da ne raspolažete nekom raskošnom kvadraturom. Posljedično, sigurno se trudite taj maleni interijer iskoristiti maksimalno i pri tome učiniti da izgleda što je prostranije moguće. Osnovni trikovi za postizanje takvog efekta već su dobro znani – što svjetliji tonovi zidova, podova, vrata, namještaja, postavljanje velikih zrcala, puno rasvjete, izuzimanje suvišnih stvari... Sve to zvuči logično i zdravorazumski.

No, postoje i neka nekonvencionalna pravila koja se vode premisom da se mali interijer ne bi smio “sramiti” svoje površine. Stoga, previše namještaja – nikako, ali jedan do dva velika, konkretna “statement” komada poput sofe i komode – svakako! Ključno je samo da sofa ima vidljive nogice i da ne prekriva cijeli pod ispod sebe, a i nju i komodu pak valja malo odmaknuti od zida kako bi se postigao dojam dubine.

Foto: screenshot/facebook

Što se tiče zidova i stropa, boje su, kažu stručnjaci nove generacije, i više nego dozvoljene, i to osobito na stropu. Oblijepite ga zidnom tapetom ili mu dodajte bilo kakav uzorak. Ključ je u tome da će privlačiti poglede prema gore, a time će se prostorija činiti većom.

Koji su još tajni trikovi dizajnera pomoću kojih možete svoj mali prostor učiniti većim, otkrijte u novom izdanju magazina Living!

U suradnji s Emmezetom, poklanjamo vam (da, opet!) kuhinju u vrijednosti 19.000 kuna! Kuhinja uključuje i ugradbene aparate - hladnjak, perilicu, pećnicu, ploču za kuhanje i sudoper, kao i besplatnu dostavu i montažu. Sve detalje možete pročitati OVDJE.

U svom 12. izdanju, na raskošnih stotinu stranica, Living vas vodi i u najljepše domaće interijere, donosi preko 400 inspiracija za uređenje doma, savjete i trikove dizajnera, detaljan vodič za što bezbolniju selidbu, prijedloge za uređenje uskrsnog stola, recepte za blagdanski meni i još puno, puno toga.

Ne propustite novi broj Livinga na svim kioscima za samo 14 kuna!

Foto: Living

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije