hrabar miks

Tri ideje zbog kojih ove jeseni i zime želimo tamne akcente u domu

BoConcept
27.09.2021.
u 15:42

To može biti jedan zid, koamd namješataj, prozor ili pak pod. Najvažnije je znati uskladiti boje s prostorom koji imate na raspolaganju

Tamnije nijanse namještaja, podova, zidova ili čak stolarije nešto su od čega većina zazire misleći, dakako pogrešno, da će tako prostor djelovati manji. Međutim, upravo pravim odabirom tamnih detalja u prostoru se stvara dubina i trodimenzinalnost no ključno je znati "baratati" s tamnim bojama. Najsigurnije je, i najelegantnije, odabrati prozore s crnim okvirima. U tom slučaju prfili trebaju biti tanki i elegantni, a prozori što veći. Odlično se uklapaju u industrijski stil uređenja.

Foto: BoConcept

Tamnije nijanse na zidu super su rješenje i ako imate prostor manje kvadrature. Dakako, tamna boja treba biti rezervirana samo za jedan zid koji će na taj način biti istaknut u prostoru.

Kad pak govoirimo o tamnijem namještaju, ne morate se ogrančiti na izrazito tamne nijanse, tu spada i boja konjaka koja je svojevrsni sinonim za luksuz i ima moć transformirati prostor čak i ako je riječ o samo jednom detalju. Najčešće je riječ o kauču ili fotelji.

Foto: BoConcept

Podovi u tamnim nijansama odliačn su izbor ako imate svijetliji namještaj, a najbolje izgledaju u kombinaciji s raskošnim tepisima u kontrastnom tonu.

1/29

Za jesen i zimu dizajneri danskog BoConcepta preporučuju igru tamnih nijansi u svim prostorijama doma. Mi bismo pak iz toga isključili samo spavaću sobu i kupaonicu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije