Pogled u budućnost

Trendovi u 2016.: investirajte u lude pločice i zelene detalje

trendovi
Foto: Shutterstock
1/5
27.12.2015.
u 09:00

Budite u trendu i otkrijte koja su iznenađenja u idućoj godini pripremili vodeći svjetski dizajneri interijera

Godinu na izmaku, kada je u pitanju uređenje interijera, bez sumnje su obilježili detalji u marsala boji, veliki povratak doživjelo je bakreno posuđe i detalji od mjedi, a industrijski dizajn nametnuo se kao najtraženiji stil. Kako bismo vas uputili u trendove koji će nas zadesiti u 2016. istražili smo što su pripremili vodeći svjetski dizajneri.

Pantone, koji svake godine proglasi jednu hit boju sezone, za sljedeću godinu predlaže sve varijacije zelene kao hit boje. Njegovi kreatori boja poigrali su se slažući nekoliko nijansi zelene i iznjedrili “look book” u kojem će i najzahtjevniji pronaći savršenu boju za svoj interijer. Kada su u pitanju detalji, naglasak je na moćnoj rasvjeti, točnije, kapitalnim komadima poput lustera ili podnih lampi koji dominiraju prostorom.

Foto: screenshot/facebook

Osim već spomenute zelene koja će dominirati i biti nezbježna barem kao detalj, u interijerima će prevladavati nježne nijanse bijele i sive, a kada je u pitanju stil uređenja, iskristalizirala su se dva. Industrijski dizajn, koji je već u 2015. zauzeo primat i dalje će biti glavni fokus dizajnera, ali ipak malo mekših i ublaženih linija.

Drugi stil koji će dominirati u uređenju interijera jest tehno minimalizam. Dakle, domovi koji su naoružani najnovijim krikom tehnologije, lišeni suvišnog namještaja, uglavnom monokromatski... Da takvi interijeri ne bi izgledali sterilno poželjno ih je obogatiti pomno biranim detaljima, po mogućnosti produktima 3D printera. Najtraženija roba bit će masivne skulpture koje dominiraju prostorom.

Foto: screenshot/facebook

Za sve oni koji pak vole tradicionalni stil dobra je vijest da se na velika vrata u kuhinje vraća puno drvo kao osnovni materijal, a bijela boja će i dalje dominirati u prostorijama za pripremu hrane. Zanimljivo je spomenuti i veliki povratak keramičkih pločica. I to ne bilo kakvih – najtraženije će biti one s metalik premazom i neobičnih reljefa. Ukratko, pali deviza – što luđe, to bolje!

>>Tražite stan? Evo kakva su predviđanja na tržištu za 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije