17.01.2015. u 09:00

Poseban hitove je godine hrast, zatim slijede trešnjino i orahovo drvo. Poželjne su i kombinacije različitih vrsta drva kojemu se vide godovi kako bi kuhinja izgledala što prirodnije

Uređujete li novu kuhinju ili preuređujete postojeću, dobro je znati koji trendovi vladaju u dizajnerskom svijetu interijera. Kako je kuhinja srce doma, pri uređenju treba paziti na svaki detalj.

Ove se godine prirodno drvo opet vraća na velika vrata, a popularna je i njegova imitacija. Poseban hit je hrast, zatim slijede trešnjino i orahovo drvo. Poželjne su i kombinacije različitih vrsta drva kojemu se vide godovi kako bi kuhinja izgledala što prirodnije. Bijeli kuhinjski elementi i dalje ostaju u modi te možemo reći da je bijela najidealnije rješenje za kuhinju, samim time što djeluje čisto i nenametljivo te čini prostor prozračnim. Trend su u ovoj godini i sive kuhinje u različitim tonovima. Metalik siva najnoviji je hit pa će se oni hrabriji odlučiti za pojedine dijelove kuhinje u ovoj boji.

Foto: Ankica Juričević

Sanitarna oprema i slavine od nehrđajućeg čelika i dalje će zadržati svoju popularnost, dok se u modu opet vraćaju pomalo zaboravljena polirana bronca, bakar i lim. Osim slavine, popularni su i drugi ukrasi u kuhinji od bronce, kao što su ručkice na frontama ormarića i držači za krpe. Bronca je materijal koji se može lijepo kombinirati s bijelim sudoperom, a u obzir također dolazi i klasični sudoper od inoksa.

Radne ploče od prirodnog kamena i drva dobar su izbor, a zid iznad radne ploče obložen staklom koje može biti različitih motiva nametnuo se kao prvi izbor. Poleđina također može biti obložena kamenom, drvom ili pak klasičnim keramičkim pločicama.

U kuhinji, kao i u drugim prostorijama, kombinacija modernog stila vješto usklađena s vintage detaljima poseban je trend.

Foto: Ankica Juričević

Poseban naglasak pri uređenju kuhinje treba biti zdravstveni aspekt i životne navike kako pojedinca tako i cijele obitelji. U tom smislu poseban značaj pridaje se odabiru odgovarajućih elemenata koji će zadovoljiti potrebe vlasnika, primjerice tiha napa i perilica za suđe, a također i pećnica na vrući zrak. Ako je vaša kuhinja „otvorenog tipa“, što znači da čini jednu cjelinu s dnevnim boravkom, pri uređenju treba paziti na stilsku usklađenost cijelog prostora te na boje i materijale koji vladaju u dnevnom boravku.

Prirodnim materijalima i bojama stvorite harmoniju u prostoru u kojemu provodite velik dio vremena kako biste se dobro osjećali u svome domu, a ujedno i pratili trendove uređenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije