ZA LABRADORE, ALI I OSTALE

Tražite poseban tepih za svoga četvoronožnog ljubimca?

tepih za pse
Foto: i-mad.com
14.08.2015.
u 12:30

U sklopu projekta 'Arhitektura za pse' koji je završio i izložbom u Šangaju, japanski studio Ma Yanson kreirao je kolekciju tepiha Niku

Na inicijativu poznatog japanskog grafičkog dizajnera i kustosa Kenija Hare, arhitektonski i dizajnerski studio Ma Yanson kreirao je tepihe za kućne ljubimce. Kolekcija nazvana 'Niku' sastoji se od tri tepiha i dio je Harina projekta 'Arhitektura za pse', u kojem je sudjelovalo još 12 međunarodno priznatih dizajnera.

Zadatak im je bio osmisliti produkt dizajn za četveronožne ljubimce, a cilj ideje je ispitati novi medij dizajna za pse te tako još više povezani ljubimce i njihove vlasnike. Rezultati su prikazani na izloži 'Arhitektura za pse', koja je upravo u tijeku u Himalaja muzeju u Šangaju.

Ma Yanson je izložio svoje crveno bijele tepihe dizajnirane baš za pasminu labrador, koja je 'atletska' pasmina, voli aktivan stil života, ali istovoremeno se i igrati i uživati ljenčareći na sofi ili podu. Iako, dizajneri naglašavaju da je tepih namijenjen i svim ostalim vrsta pasa.

Foto: i-mad.com

Njihova usmjerenost na baš ovu pasminu je samo 'hommage' njima omiljenoj vrsti i činjenici da su neki od dizajnera iz njihova studija ponosni vlasnici baš labradora.

- Labradori su vrlo druželjubivi, obožavaju se maziti i igrati te biti u pokretu. Jednostavno uživaju u blizini ljudi, ne samo svojih vlasnika - objašnjavaju svoju motivaciju dizajneri. Tepih je vrlo jednostavnog dizajna, ali dodatno zanimljiv zbog svoga oblika kojim podsjeća na komad mesa, a uzorak oponaša prirodne teksture koje se nalaze na mesu.

Tri veličine Niku tepiha namijenjene su različitim uzrastima labradora - od šteneta do odraslog psa, a vrlo je praktičan jer nema, poput košare ili kućice, ograda niti bilo kakvih brana koje mora prijeći da bi bio u blizini i interakciji s vlasnikom.

Foto: i-mad.com

>>Drvene kućice za male kućne ljubimce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije