Svijet interijera

Topli dnevni boravak usred poslovne zone

vetro
Foto: Danijel Berkovic
05.11.2016.
u 21:45

Stare škure s otoka Raba, zid presvučen u tkaninu i masivan drveni šank prvi će vam upasti u oči u ovom prostoru.

Topli tonovi baršunastih naslonjača, eklektične tapete te zid presvučen tkaninom glavni su detalji industrijsko-kolonijalnog stila prema kojemu je uređen novootvoreni Vetro Bar&Bites, smješten na uglu zagrebačke Radničke i Hektorovićeve ulice. Uređenje je trajalo dva i pol mjeseca, a za ugodnu i domaću atmosferu koja se nastojala postići u ovome prostranome prostoru smještenome u poslovnoj zgradi zaslužna je arhitektica Dora Perković.

Drveni detalji za dojam

Prostorom dominira siva boja, posebice u imitaciji sirovoga betona, upotpunjena elementima u žutoj, plavoj i zelenoj boji. S obzirom na to da je pod izrađen od epoksidne smole sive boje, prostor je upotpunjen s mnogo drvenih detalja kako bi se i vizualno postigla toplina prostora. Tome je itekako pridonijela i glavna, Zumtobel rasvjeta smještena u centralnome dijelu iznad šanka te lusteri od prirodnog materijala.Arhitektica se u uređenju prostora vodila ujedno i prijedlozima vlasnice Ivane Szilvasy, prema čijim je idejama razrađen i namještaj

Foto: Danijel Berkovic

"Posebnost lokala svakako su stare škure s otoka Raba i zid presvučen tkaninom u lounge dijelu koji zapravo daju trodimenzionalnu verziju zida. Tome pridonosi i povišeni separe u tapeti palmina lišća u izdvojenome dijelu lokala na kojemu se nalazi veliki pluteni social table", ističe Szilvasy naglašavajući kako je posebno ponosna na masivni šank.

S posla u boravak

"S obzirom na to da se lokal nalazi u gradskoj zoni koja vrvi poslovnim ljudima, željeli smo da se tijekom pauza i druženja kod nas osjećaju što ugodnije i opuštenije, odnosno kao u dnevnome boravku kod kuće. To smo, osim prostorom, nastojali postići i ugostiteljskom ponudom", objašnjava Szilvasy.

Foto: Danijel Berkovic

U svako doba dana posjetitelje ovdje očekuje mnogo ukusnih sitnih zalogaja, a uz kavu Segafredo Organica, čajeve Brodies, cijeđene sokove i istarska vina Ravalico, u Vetro Bar&Bitesu posebno su ponosni na kroasane, humus mazalice, bruschette, tatarski biftek, domaće sireve, istarski pršut, pite od jabuka, talijanske deserte i slasne torte iz slastičarnice Amelie. Osim za jutarnju kavu i poslijepodnevni čaj, Vetro Bar&Bites je zbog svoje prostranosti idealan i za organiziranje različitih eventa, proslava i domjenaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije