Svijet interijera

Tirkizni 
i sivi 
detalji za dinamičan i moderan dojam

stan
goran rapaic
15.01.2017.
u 07:30

Korištena je LED rasvjeta u toplom spektru, a to pridonosi toplini ovog stana za najam

Moderna kuhinja, tirkizni stolci, namještaj s domaćim potpisom, pomno birani detalji... Sve ovo pronašlo je svoje mjesto u stanu za najam od oko 110 kvadratnih metara čiji je vlasnik htio postići modernu i toplu atmosferu koja će biti toliko posebna da privuče krajnjeg korisnika, ali bez pretencioznosti. Stan se nalazi na potezu između Zvonimirove i Maksimirske ulice, a za idejno i izvedbeno rješenje dizajna i interijera zaslužni su Studio M2 ideja i dizajnerica Bosiljka Antolković. U stanu se nalazi dnevna zona s kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće, jedna radna soba, dvije kupaonice i WC.

Foto: goran rapaic

Važnost topline doma

Želja investitora bila je vrlo konkretna: urediti dva stana u zgradi čija bi namjena bila dugoročni najam poslovnim ljudima. Odlučeno je da će se koristiti svijetle boje, dok su za dinamiku zaslužne različite teksture poput drva na parketu i namještaju, bijele cigle te različitih “začinskih” komada sa sivim i tirkiznim detaljima. Prilikom ulaska u prostor odmah se zapazi kuhinjska keramika jer svojom kombinacijom podiže atmosferu.

Foto: goran rapaic

Ona je dio dnevne zone u kojoj se još nalaze i boravak i blagovaonica. Kuhinju od dnevne zone vizualno odvaja šank obučen u bijelu ciglu, a ona se pojavljuje i na druga dva zida u prostoriji. Kuhinja i dnevni boravak dvije su suprotnosti: u kuhinji je vidljiva dinamična kombinacija fronti načinjenih od bijelog medijapana u mat-bijeloj boji i crno-bijele keramike, dnevni je boravak smiren i udoban, a pažnju privlače tepih i klub-stolić.

Foto: goran rapaic

Domaći dizajn ispred svega

Iz dnevne sobe put vodi u radnu gdje je, uz radni stol, smještena i sofa na razvlačenje s domaćim potpisom – Prostoria. Spavaća soba sastoji se od kreveta s visokim uzglavljem obučenim u sivu tkaninu, a naslonjen je na zid od bijele cigle koja se kao motiv pojavljuje u cijelom stanu

Foto: goran rapaic

I ovdje su boje neutralne, najčešće sivi i tamnoplavi tonovi. Iz spavaonice put vodi u kupaonicu u kojoj se nalaze kada i tuš-kabine čime se simulira osobni spa prostor. Uz glavnu spavaonicu, tu je i soba s dva odvojena kreveta. Ulaskom u stan dobiva se dojam komfornosti, topline i zanimljivih kombinacija. Odlična lokacija, velika kvadratura i već spomenuti dojam dobitna su kombinacija za opušten i lagodan život.

Foto: goran rapaic

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije