USPJEH

Originalne svijeće hrvatskog dizajnera prodaju se u MoMi

andrej urem svijeće
Foto: aucollection.com
1/11
30.05.2015.
u 13:00

Andrej Urem, Riječanin s njujorškom adresom bavi se kreiranjem svijeća koje su svoje mjesto našle u shopovima poznatih muzeja i art galerijama

Ime Andrej Urem i ne zvuči tako tipično hrvatski da biste, kada se nađete u nekoj inozemnoj galeriji ili muzejskom shopu mogli pretpostaviti da ja autor neobičnih svijeća koje se tamo prodaju zapravo naše gore list.

Prije odlaska u New York sredinom osamdesetih Andrej je živio u Rijeci, bio glazbenik i svirao je bubnjeve u punk bandu Kaos. Paralelno s glazbom počeo se baviti i drugim vrstama umjetnosti - grafikom, skulpturama, pisanjem poezije i na kraju - produkt dizajnom. Ljubav prema putovanjima i istraživanju odvela ga je do Amerike.

Foto: aucollection.com

U produkt dizajnu postigao je uspjeh i postao poznat po svijećama koje se nalaze u domovima diljem svijeta. Njegova AU kolekcija sastoji se od šest vrsta svijeća od kojih svaka ima svoje ime - Milk, Hara, Lace, Baltazar, Core i Rose i svima je cijena 35 dolara.

- Riječ je o vrlo jedinstvenim, ručno izrađenim dizajnerskim svijećama koje su odličan način da njima unesete posebnu atmosferu u vaš dom i podignete ju na viši nivo - opisuje Urem svoje svijeće te dodaje kako je osnovi materijal za svijeće eko vosak od soje pomiješan s palminim i pčelinjim voskom te pamučni fitilj tako da ne ostavlja crni čađavi dim pri gorenju.

Posebnost ove svijeće, uz efektan dizajn i pomno odabran materijal, jest i činjenica da gori do 60 sati.

>>Neobičan spoj oblika i boja: stol s nožicama nalik pribadačama

Komentara 1

FA
farukbob
15:29 30.05.2015.

60 sati za samo 35$, cijena prava sitnica za prosjecnog hrvatskog gradjanina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije