DOBRO JUTRO

Sve što vam treba za savršenu šalicu kave

Shutterstock
17.08.2017.
u 08:12

Turska poslovica kaže da kava treba biti "crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav"

Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez nje. Ona stimulira i okrepljuje, budi i poziva na razgovor, povećava budnost, intelektualnu oštrinu te vizualnu percepciju. Naravno, govorimo o kavi!

Turska poslovica kaže da kava treba biti "crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav", i dok će većina odabrati baš takvu, jaku za prvu jutarnju, mnoga psihološka istraživanja tvrde da upravo omiljena vrsta kave može reći puno o našoj osobnosti. Tako, primjerice, ljubitelji espressa pokazuju liderske sklonosti, dok su oni koji biraju macchiato neodlučni i skloni ugađanju drugima. Oni koji se odlučuju za capuccino kreativni su i druželjubivi, a ljubitelji crne, turske kave izravni su minimalisti. Bez obzira kakvu vi kavu pijete, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe u našem prijedlogu "opreme" za kavoljupce.

Sve izgleda bolje ako je posluženo na pladnju! Na američkom engleskom stolić koji koristimo u dnevnom boravku zove se stolić za kavu, stoga ne možemo zamisliti bolju namjenu za ovaj komad namještaja. Zaobiđite držanje daljinskih upravljača, mobitela i sličnih predmeta na njemu i učinite ga lijepom dekoracijom tako da na njemu servirate kavu kao na pladnju, zajedno sa džezvom, šalicama i svim popratnim komadima.

Foto: Shuterstock

Ako tražite zanimljive, inspirativne i duhovite šalice za ispijanje kave, zavirite u web shop brenda PolonaPolona. Slovenska ilustratorica Polona Pačnik smatra da je kava najbolja u dobrom društvu. Tako je spojila svoje tri velike ljubavi – književnost, glazbu i kavu – te od njih kreirala brend ručno oslikanih šalica sa živopisnim likovima. Svoju kavicu možete popiti u društvu s Nikolom Teslom, Jimom Morrisonom, Davidom Bowiejem, Bruceom Leejem, Fridom Kahlo, Clintom Eastwoodom, Sherlockom Holmsem i mnogim drugim sjajnim ličnostima, što stvarnima, što fiktivnima. Više o ovom osebujnom brendu saznajte u našem intervjuu.

Polona Polona šalice izrađene su od porculana i sigurne su za pranje u perilici posuđa i korištenje u mikrovalnoj pećnici.

Polona Polona.com:

Nikola Tesla - 19,90 eura

Rock 'n' Roll six-pack 104,90 eura

Foto: Anja Burger

Kada su u pitanju kavoljupci, postoje dvije struje. Oni koji svoj omiljeni napitak kuhaju u džezvi, te oni koji koriste kuhalo.

Radig kuhalo za espresso, IKEA, 119,90 kn

Foto: IKEA

Crveno kuhalo za kavu, Home Sweet Home, 189,99 kn

Foto: Home Sweet Home

Električna pjenjača za mlijeko pobrinut će se da u roku deset do 15 sekundi imate bogatu pjenu, a može se koristiti za hladno, jednako kao i za toplo mlijeko.

Pjenjača, IKEA, 7,90 kn

Foto: IKEA

WMF džezva za kavu od kvalitetnog oplemenjenog čelika, za šest osoba (zapremina 340 ml), Lesnina, 159 kn

Foto: Lesnina

Kako ne bi izgubila niti jednu od svojih kvaliteta, mljevena kava se treba držati na tamnom i suhom mjestu u dobro zatvorenoj posudi. Na raspolaganju vam je veliki izbor doza i limenki, a još uvijek ne prestaju biti hit retro limenke.

Limene kutije za čuvanje kave, Emmezeta, 29,99 kn
 

Foto: Emmezeta

Limene kutije Gisle, Jysk, 29,95 kn
 

Foto: Jysk

Ako ste, pak, odlučili da vam društvo nije potrebno i u svojoj šalici kave želite uživati sami sa sobom, predlažemo da se udobno smjestite u naslonjač i opustite uz dobro štivo.

Hom'In fotelja trenutno je na sniženju u Lesnini XXL, s cijenom 1119,81 kn (inače 1866,35 kn)

Foto: Lesnina

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije