trikovi u domaćinstvu

Sve što ste zakapali s voskom prvo stavite u zamrzivač!

čišćenje vosak
Foto: Thinkstock
1/3
05.02.2015.
u 15:00

Dogodi se u trenu i vosak se prolije po stoljnjaku, svjećnjacima... Evo nekoliko savjeta kako ga najjednostavnije ukloniti

Vosak sa stolnjaka i svog kućnog tekstila najlakše će se skinuti ako ga stavimo pola sata u zamrzivač. Kad se vosak dobro smrzne lako se odstrani nožem. Nakon toga mjesto zaprljano voskom prekrijemo papirom i vrućim glačalom izvlačimo vosak.

Sličan postupak s glačalom dobar je za uklanjanje voska s namještaja ili podova. Ipak, treba pripaziti da glačalo u ovom slučaju ne bude prevruće.

Foto: pixabay

I voskom pokapani srebrni ili kromirani svjećnjak treba staviti u zamrzivač na nekoliko minuta i onda vosak skidati drvenim štapićem ili prstima kako se ne bi oštetio. Ostaci voska mogu se skinuti i s vatom namočemom u 70-postotni alkohol. Isti postupak vrijedi i za metalne svjećanjake, a li kod vrijedi još jedan trik - mogu se staviti u kipuću vodu i ostaviti ih dok se voda potpuno ne ohladi.

Foto: pixabay

Sa staklenih ili plastičnih predmeta vosak se najlakše čisti ako se dobro smrzne. Skida se lako, a može pomoći i kap ulja za tijelo koje nakapamo na flanelnu krpicu.

>>Savjeti za korištenje: kamine nikad ne pretrpavajte, a vrata čistite pepelom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije