PAMETNA KUĆA

Ostvaren san vlasnika: dom na livadi na kojoj se nekoć igrao

moderna kuća njemačka
Foto: Eppler + Bühler
1/14
01.03.2016.
u 10:30

U suradnji s arhitektima vlasnik je napravio moderan dom koji počiva na pametnim sustavima i high techu te ima i vinski podrum, wellness i bazen

Život u high-tech formatu – suvremene rasvjete, podnog grijanja i audio integracije koje se mogu kontrolirati pametnim telefonom bio je koncept stvaranja ovog jedinstvenog doma na sjeveru Njemačke koji je plod suradnje vlasnika, inženjera građevina i arhitektonskim ureda Eppler + Bühler.

Osim zahtjeva za modernom tehnologijom i sistemom pametne kuće, jedan od uvjeta vlasnika jest da se kuća sagradi na livadi na kojoj se nekada rado igrao kao dijete te je imao sreću da se parcela u međuvremenu prenamijenila u stambenu zonu.

Foto: Eppler + Bühler

Treći zahtjev odnosio se na vlasnikovu zbirku automobila i motocikala, koji je strastveni ljubitelj i kolekcionar, da pronađu vidljivo mjesto u vlasnikovu domu. Kuća tako posve odražava životni stil i osobnost vlasnika te je kombinacija bezvremenskog klasičnog i modernog dizajna.

Foto: Eppler + Bühler

Kuća se sastoji od dva pomaka volumena na koji su se smjestile ukupno četiri razine te ima zanimljiv eksterijer i zanimljivo pročelje od stakla i panela od cinka i titala, što ovakvu fasadu čini idealnom za optimalno korištenje sunčeve energije.

Foto: Eppler + Bühler

Fasada je zatvorena prema sjeveroistoku, gdje se nalaze druge kuće, dok je otvorena prema jugu i zapadu, gdje se pruža pogled na prirodu i cestu. Druga posebnost kuće jesu dodatni sadržaji poput bazena, vinskog podruma i wellnessa koji se nalaze u nižim etažama.

Dnevna zona je open space u kojem se sadržaji nalaze na neznatno različitim razinama, dok se tri spavaće sobe i dvije kupaonice nalaze na gornjem katu.

>>Niskoenergetske kuće za samce koje će vas oduševiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije