Promo

Stvorite prostor ispunjen dnevnim svjetlom - u koji ćete se zaljubiti svaki dan

13.02.2019.
u 16:41

Zašto se ovog Valentinova ne bi potrudili poraditi na svom domu, isto kao što ćete se potruditi oko odnosa s voljenom osobom. Kao i kod odnosa tako i kod uređenja doma, važno je da imamo dobre temelje, ali je važno i neprekidno ulagati u prostor kako bi stvorili mjesto u kojem ćemo voljeti boraviti.

Veći dio vremena provodimo u našim domovima, u njima živimo, volimo i smijemo se. Unutar zidova naših kuća stvaraju se uspomene pa stoga naši životni prostori imaju emocionalno i funkcionalno značenje.

Svjetlo vašeg života

Bez obzira imate li partnera koji vas usrećuje i unosi svjetlo u vaš život, ili prijatelje i obitelj koji vas čine sretnim, vaš dom također može biti izvor radosti i veselja. Kuća nije samo mjesto za život nego i prostor u kojem možete uživati u društvu vaših najbližih, a dovodeći više svjetla i zraka u prostorije stvorit ćete ugodnije mjesto. Za početak, više dnevnog svjetla i svježeg zraka ima pozitivan utjecaj na vaše psihofizičko zdravlje, popravlja raspoloženje i povećava razinu produktivnosti. Prozračan i veseo dom također može imati pozitivan učinak i na vaše osobne odnose. Ljudi koji biraju osvijetljene, prozračne interijere su zadovoljniji i više vremena provode s članovima obitelji u istim prostorijama doma.

„Briga o vašim voljenima znači da ćete za njih učiniti sve! Povodom Dana zaljubljenih, pobrinite se da vaši voljeni žive u domu sa zdravom unutarnjom klimom, prostoru ispunjenim dnevnom svjetlošću i svježim zrakom! “, kaže dr.sc. Jasna Jelinek, ing.arh. iz tvrtke VELUX.

Riječ je o estetskim i funkcionalnim prednostima koje trebate razmotriti. “Izgled i udobnost vašeg unutarnjeg prostora može se znatno poboljšati dovođenjem prirodnog svjetla”, objašnjava Emma Jane Palin, stručnjakinja za unutarnje uređenje te dodaje: “Dobro osvjetljenje ne samo da poboljšava vaše raspoloženje, već poboljšava i izgled prostorije, daje živost paleti boja koje ste odabrali i osvjetljava namještaj, dajući vašem domu dojam vrhunski dizajniranog prostora. Renoviranje i uređenje naših domova može biti dobro emocionalno ulaganje, zbog čega vam donosim vrhunske savjete o tome kako stvoriti prostor u koji se možete zaljubiti svaki dan. "

Najbolji savjeti za stvaranje prostora koji ćete obožavati, na Valentinovo i nakon njega

Razmotrite nacrt odnosno raspored prostora

Kada je riječ o stvaranju savršenih prostorija, praktičnost je često ključna. Morate razmotriti raspored prostora, gdje se ulazi u prostoriju, kako je raspoređeno grijanje, svjetla i gdje je postavljen namještaj. Sve to mora biti raspoređeno tako da osigurava maksimalnu udobnost i pozitivan dojam. Postavljanjem krovnog prozora iznad kuhinjskog stola, primjerice, možete osigurati da vi i vaša obitelj večerate ispod zvjezdanog neba.

Ispunite prostor svjetlom

Ispunite prostorije prekrasnim prirodnim svjetlom, uz ulaganje u krovne prozore. Postavljanjem krovnih prozora osigurat ćete da tijekom dana maksimalna količina sunčeve svjetlosti ulazi u prostorije vaše kuće. Postavite jedan prozor iznad kreveta kako biste sa svojim partnerom uživali u romantici prekrasnih izlaska i zalaska sunca, za savršen početak ili kraj dana.

Glavna značajka pojedinih prostorija

Sjajan način da u svoj interijer unesete određenu posebnost je da odredite glavnu značajku u svakoj prostoriji. Riječ je o nečemu što bi trebalo privući pozornost i djelovati kao središnji dio prostorije, a da opet ima određenu funkciju. To može biti kuhinjski otok uz koji će vaši prijatelji sjediti dok vi kuhate, ili kamin u dnevnoj sobi oko kojeg će se obitelj okupiti za vrijeme hladnih zimskih dana. Zašto ne biste dodatno poboljšali interijer postavljanjem krovnog prozora iznad središnje točke prostorije te tako osigurali dotok prirodnog svjetla?

Završni radovi u uređenju interijera

Kada je riječ o završnim točkama dizajna, udobnost je često ključna. Zasigurno želite mjesto na kojem se možete opustiti i prepustiti, bilo da je riječ o obiteljskoj, filmskoj večeri ili romantičnom objedu s partnerom na Valentinovo! Jednostavan način za poboljšanje udobnosti vašeg doma je postavljanje mekanih tkanina i tepiha. Debeli tepih, mekana deka i gomila čupavih jastuka mogu stvoriti ležernost i osigurati da prostorija postane privlačnija, ali i ugodnija.

Kako biste dobili više informacija o tome kako urediti vaš dom posjetite www.velux.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije