STILSKI MINIMALIZAM

Stolno suđe koje bi svatko poželio imati

stolno suđe
Foto: barberosgerby.com
1/12
09.09.2016.
u 08:30

Londonski dizajnerski dvojac Berber&Osgerby dizajnirao je za uglednu tvrtku Royal Doulton liniju uporabnih predmeta za kuhinju. Osvajaju svojim jednostavnim modernim dizajnom

Poznati dizajnerski dvojac iz Londona, Edward Barber i Jay Osgerby kreirali su za uglednu keramičku kompaniju Royal Doulton, staru više od 200 godina, novu kolekciju stolnog suđa, nazvavši ga kratko Olio.

U prijevodu s engleskog olio je raznovrsna kolekcija predmeta, što proizvodi Barbera i Osgerbyja i jesu. I to ne samo po vrsti nego i materijalima. Šalice za kavu i čaj, tanjuri, zdjele, poslužavnici, pribor za jedenje, vrčevi i ostali uporabni predmeti kombinacija su različitih materijala – keramike, drveta, nehrđajućeg čelika, glaziranih i neglaziranih površina. Sve to tvori osobit miks oblika i materijala i to je glavni adut ove kolekcije.

Dizajneri inzistiraju da Olio nije tek neki set stolnog posuđa, nego kolekcija koja može pojedinačno funkcionirati u kućanstvu, u kombinaciji s drugim komadima. Svaki komad iz široke palete koju čini 40 dijelova je tako dizajniran da može biti i samostalan te biti u svakodnevnoj uporabi.

Foto: barberosgerby.com

– Olio je zamišljen kao skup raznolikih objekata koji svaki ima svoj individualni karakter, a paleta neglazirane i ostakljene lončarije te prirodnog hrasta daje osjećaj punine i topline, prave domaće atmosfere, unatoč tome što je stil kolekcije više minimalistički – govore dizajneri.

Foto: barberosgerby.com

>>Posuđe od mramorne prašine pravi je rustikalni bombon

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije