OSVJEŽENJE

Što vam sve treba kako biste preživjeli ljetne vrućine?

Shutterstock
04.08.2017.
u 08:13

Predlažemo vam nekoliko obaveznih "rekvizita" uz koje ćete se ugodno osvježiti i zaboraviti na dehidraciju. U blizini nema niti jednog plamenca na napuhavanje...

Svi upozoravaju na opasne temperature i savjetuju kako se možete obraniti od ljetnih vrućina. Mi ćemo prigrliti ljeto jer ga volimo slaviti zabavama na otvorenom s obitelji i prijateljima, uživanju na obiteljskim okupljanjima i roštilju. Predlažemo vam nekoliko obaveznih "rekvizita" uz koje ćete se ugodno osvježiti i zaboraviti na dehidraciju

Dozator pića obavezan je za vrtne zabave, ali i zgodna dekoracija za dom. Ispunite ga kriškama limuna, limete, bobičastim voćem, listićima mente i krastavcem i imat ćete sjajno osvježavajuće piće.

Foto: Lesnina

Dozator pića, Lesnina, trenutno 119 kn, inače 199 kn

Sommar staklenka s pipom, IKEA, 149,90 kn
Foto: IKEA
Sommar staklenka s pipom, IKEA, 149,90 kn

Ledena kava pravo je osvježenje i doza slatkoga koja nam je potrebna. Poslužite ju u visokim čašama.

 

Foto: Lesnina

 

Set visokih čaša, Lesnina, sada 79,90 kn, inače 149 kn.

Ljetne su vrućine lakše uz piće. Bilo kakvo piće... Smoothieje, frapee, koktele, sokove... a čak i obina voda ima bolji okus ako se servira iz neodoljive staklenke sa slamkom. One su idealne ako imate zabavu i same po sebi predstavljaju dekorativni element.

Foto: The Wedding Chicks

Foto: Emmezeta

Staklenka s poklopcem i slamkom, 400 mk, Emmezeta, 14,99 kn

Sladoled iz domaće radinosti nezaobilazan je ljeti! Napravite zdraviju verziju bez dodatnih šećera i kuhanja. Jednostavno smrznite bananu narezanu na kriške i tako ohlađenu ju dobro usitnite u blenderu do kremaste teksture. Možete joj dodati dvije žlice jogurta za veću kremoznost ili okuse poput kakaa. 

Mališanima će se posebno svidjeti sladoled u više boja. Dobit ćete ga tako da u blenderu usitnite različito voće i u slojevima ga prelijte u kalupe. Primjerite: u kalup stavite pire od kivija, sloj od malina te za kraj banane.

Foto: IKEA

Chosigt kalupi za sladoled, IKEA, 14,90 kn

Niti jedno piće ne može dugo "izdržati" na ljetnim vrućinama. Rashladite ga ledom nestandardnog oblika. Obožavamo ove ribice!

Foto: IKEA

Plastis kalupi za led, IKEA, 7,90 kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije