pravi izbor

Sofa, kauč ili kutna garnitura? Odaberite savršen komad za svoj dnevni boravak

Zara Home
06.04.2021.
u 07:33

Odlučite li se za kauč od prave ili umjetne kože, dobit ćete glamurozno središte boravka, međutim vodite računa o tome da koža zahtijeva posebnu njegu

Kupnja namještaja i opremanje životnog prostora mogu biti prilično stresni, posebice ako nemate iskustva i ako vam je budžet tanak. No napravite li dobru strategiju, i to je vrlo izvediv zadatak. Najvažnija stavka u opremanju dnevne zone jest kauč.

Foto: Zara Home

Vodite računa da je dovoljno velik, da se svojim dimenzijama uklapa u prostor, da je od tkanine koja vam odgovara – imate li mališane i/ili kućne ljubimce, puno je bolji izbor kožni namještaj jer se mrlje i dlake puno lakše uklanjaju. 
Kada ste barem okvirno odredili što želite, čeka vas možda i najteži zadatak – pomiriti željeno s realnim, odnosno ugurati svoj namještaj iz snova u svoj budžet. 
 Pokažete li se i u tome uspješnima, nakon što kupite željeni kauč, krenite graditi ostatak svoje stilske priče.

Foto: Zara Home

Kauč, ako vam prostor nije velik, odmaknite 30-ak centimetara od zida – tako ćete dobiti dubinu u prostoru. Ovisno o boji kauča, kao i stilu, slažite ostatak namještaja. Klub-stolić neka ne dominira prostorom, najčešća greška pri uređenju preveliki su klub-stolići koji djeluju nezgrapno. Ako u boravku imate TV kutak, pobrinite se da stalak također stilski bude u istom tonu, a poželjno je da su on i stolić iste boje.

1/10


Tepihom ćete cijelu priču omekšati i naglasiti, stoga je itekako bitno kakav “čupavac” odabrati. Za poseban dojam pažljivo kombinirajte detalje – ovisno o prostoru, dodajte tabure, fotelju, stolac... 
Policu s knjigama također možete ugraditi u ovu priču, može čak poslužiti i kao pregrada ako je riječ o open space prostoru u kojem su spojeni dnevni boravak i blagovaonica.

Foto: H&M Home


Naravno, najprije treba dobro izmjeriti prostor, u suprotnom biste se mogli prevariti pa kupiti prevelik ili premalen namještaj koji se neće dobro uklapati u vaš prostor. 
I da, naoružajte se strpljenjem, kupnja idealnog kauča zahtjevan je posao, vrlo sličan potrazi za idealnim trapericama i morat ćete isprobati puno sofa prije nego što nađete idealnu za svoj prostor, no kad je nađete, bit ćete oduševljeni, ipak je to mjesto na kojem ćete provesti puno lijepih trenutaka!

Foto: Zara Home

Kutna garnitura odlično je rješenje za brojne dnevne boravke, a najčešča greška pri izboru odnosi se na dimenzije. Naime, većina kupuje preglomazne garniture koje posve preuzmu dominaciju dnevnom zonom. Ako imate manji dnevni boravak, kutna garnitura može biti izbor, ali u tom slučaju birajte onu manjih dimenzija. Također, vodite računa kako dnevna soba ne bi, zbog izbora garniture, izgledala zastarjelo.

Posljednjih godina jako su popularne kombinacije dvaju kauča i fotelje, posebno u većim dnevnim boravcima, čime se postiže luksuzan dojam.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije