novo u ponudi

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu – predvođeni nenadmašnim OLED TV-ima

18.02.2021.
u 07:00

Za korisnike koji traže cjenovno prihvatljivije OLED televizore, serije LG B1 i A1 mogu biti upravo ono što traže

LG Electronics (LG) najavljuje globalnu distribuciju svojih novih televizora za 2021. godinu s uređajima koji korisnicima pružaju veći izbor nego ikad prije i to s proširenom linijom koja sadrži nove OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Raznovrsna kolekcija pruža izuzetno iskustvo kućne zabave, a donosi širi raspon veličina zaslona od 43 do 88-inča, uključujući i potpuno novu dijagonalu na tržištu od 83-inča. Tako sad postoji savršen LG TV za bilo koju prostoriju ili potrebe korisnika.

LG-evi OLED televizori za 2021. godinu (serije Z1, G1, C1, B1, A1) se mogu pohvaliti samoosvjetljujućim panelima koji proizvode izuzetno oštru, ultra realističnu kvalitetu slike i glatke, prirodne pokrete, ali imaju i zapanjujući tanki dizajn koji nadopunjuje svaki interijer. Svi modeli u seriji G1 sadrže novu tehnologiju OLED evo, sljedeći korak u evoluciji OLED televizora koji pruža bolju svjetlinu i živahne slike s nevjerojatnom jasnoćom, detaljima i realnošću. Serija C1, najpopularniji LG-evi OLED televizori, nude najviše različitih veličina zaslona kako bi se prilagodili različitim potrebama i prostorima korisnika. Tako dolaze u dijagonalama od 48-inča te se uklapaju u manje prostore pa sve do ogromnih 83-inča. Za korisnike koji traže cjenovno prihvatljivije OLED televizore, serije LG B1 i A1 mogu biti upravo ono što traže.

Foto: LG

Uzbudljiv dodatak za 2021. godinu, QNED Mini LED televizori podižu kvalitetu slike LCD televizora na novu razinu. Dostupni su u rasponu od 8K (modeli QNED99, QNED95) i 4K (modeli QNED90, QNED85), a svi koriste LG-evu tehnologiju Quantum Dot NanoCell i Mini LED pozadinsko osvjetljenje za postizanje dubljih crnih, živahnijih, preciznijih boja i većeg kontrasta od uobičajenih LCD televizora.

LG QNED Mini LED televizor postavlja novi standard za kategoriju LCD televizora, omogućavajući korisnicima uživanje u izvrsnoj HDR kvaliteti slike i daleko boljem uranjajućem iskustvu gledanja, zahvaljujući kombiniranoj snazi nove tehnologije NanoCell Plus i tehnologije kvantnih točaka za postizanje poboljšane crvene i zelene boje, dok se plava valna duljina emitira iz LED-a.

Od cjelokupne linije LG-evih televizora za 2021. godinu, novi NanoCell televizori nude najveću mogućnost izbora i to između 8K televizora (modeli NANO99, NANO 95) i 4K televizora (modeli NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75). Svi modeli posjeduju LG NanoCell tehnologiju displeja koja koristi nanočestice za filtriranje nečistoća u boji, što rezultira stvarnim slikama koje gledatelja uvlače dublje u njihove omiljene filmove, sportske sadržaje i emisije.

Foto: LG

Osim vrhunske kvalitete slike, svi LG-evi premium televizori za 2021. godinu nude i uranjajuće iskustvo kućne zabave zbog kompatibilnosti s najnovijim standardima i formatima sadržaja te potpuno novim značajkama i funkcijama koje daju dodatnu vrijednost. Uz podršku za Dolby Vision IQ, Dolby Atmos®, HDR10 PRO i Filmmaker Mode™, ovogodišnji televizori donose najnovije filmove, TV serije i dokumentarne filmove kroz sliku i zvuk najviše kvalitete.

Osim toga, međunarodna agencija za testiranje proizvoda Intertek certificirala je LG OLED televizore kao one koji imaju 100-postotnu vjernost boja, što iskustvo gledatelja podiže na novu razinu.1 LG OLED televizori također su blagi prema očima zahvaljujući niskoj razini emitiranja plavog svjetla, zbog čega sz dobili certifikat TÜV Rheinlanda, ali i certifikat tvrtke Underwriters Laboratories za sliku bez treperenja.

1/9

Poboljšavajući vrhunsko gaming iskustvo po kojemu su LG televizori postali poznati, novi Game Optimizer automatski primjenjuje najbolje postavke slike prema vrsti igre koju korisnik igra: pucačini u prvom licu, igranju uloga ili strategija u stvarnom vremenu. I ljubiteljima sporta će biti lakše nego ikad prije pratiti omiljene lige i timove na LG TV-u uz podsjetnik Sports Alert, dok OLED Motion Pro displeji nevjerojatno jasno prikazuju svaki uzbudljiv trenutak. Uz Bluetooth Surround Ready, LG televizori se mogu bežično povezati s više Bluetooth zvučnika kako bi isporučili snažan, nijansirani zvuk zbog kojeg se stvara osjećaj kao na stadionu.

Svaki model u LG-evoj liniji TV-a za 2021. godinu podržava naprednu značajku HDMI 2.1, poboljšani zvučni povratni kanal (eARC) koji pojednostavljuje postupak povezivanja televizora sa zvučnim sustavom uz istovremenu optimizaciju zvuka. Također je podržan automatski način rada s niskom latencijom (ALLM) koji omogućava neometani gaming i gledanje gotovo bez kašnjenja. Odabrani LG TV modeli podržavaju i niz drugih značajki koji nudi HDMI 2.1.

1/15

Na većini ovogodišnjih televizora nalazi se i najnoviji LG-ev inteligentni procesor, α (Alpha) 9 Gen 4 AI. Nadograđeni procesor, integrirajući poboljšano dubinsko učenje, pojačava performanse upscalinga kako bi sadržaj bilo koje kvalitete izgledao oštro i detaljno na novim zaslonima visoke razlučivosti.

Kvaliteta slike dodatno se poboljšava s načinom rada LG AI Picture Pro koji prepoznaje predmete na zaslonu i obrađuje ih neovisno kako bi svakoj sceni donio trodimenzionalnost i dubinu. Uz to, tehnologija AI Sound Pro kombinira dvokanalni zvuk u virtualni 5.1.2 surround, dok značajka Auto Volume Leveling osigurava dosljednu glasnoću prilikom prebacivanja između kanala ili aplikacija za streaming.

1/5

Korisničko iskustvo koje nude najnoviji LG-evi televizori sada je praktičnije nego ikad prije uz webOS 6.0, najnoviju verziju LG-eve intuitivne pametne TV platforme. Nova platforma webOS je dorađena za 2021. godinu, a novo sučelje omogućava brži pristup aplikacijama, kao i jednostavnije otkrivanje sadržaja s podešenim personaliziranim preporukama. Također, redizajnirani daljinski upravljač Magic Remote ima posebne tipke za popularne pružatelje sadržaja, što omogućava korisnicima da brzim pritiskom na tipku prebace na svoje omiljene usluge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije