veliki posao

Dva manja stana spojena su u jedan fantastičan, u Splitu, u zgradi iz sedamdesetih

Foto: Ana Nasutović
1/20
30.08.2021.
u 14:15

Ovaj splitski stan uredila je dizajnerica interijera Katarina Kavain, vlasnica studija KK Design

Ako volite spoj različitih stilova i zanimljive detalje u životnom prostoru onda će vas oduševiti splitski stan koji je uredila dizajnerica interijera Katarina Kavain, vlasnica studija KK Design. Stan se nalazi u zgradi koja je rađena 70-tih godina i od tada nije adaptiran. Stan je dvoetažan i ukupno ima 130 kvadrata od toga 95 kvadrata prizemlja te 35 kvadrata galerije.

Foto: Ana Nasutović

- Zatekli smo stari stan u kojem je galerija jako loše nadograđena te je namijenjena za spavaću sobu koja jednim dijelom zauzima balkonski prostor koji je zatvoren, ali loše izoliran. Zbog loše izolacije krova i starih otvora u stanu je bilo poprilično vlažno te su svi zidovi bili u kompletno lošem stanju. Također i instalacije struje i vode stare su koliko i zgrada i bilo je nužno mijenjati ih- objasnila je dizajnerica Katarina Kavain koja je na zahtjev investitorice adaptirala kompletan prostor te galeriju pretvorila u malu garsonijeru, a donji dio prostora u komforan dvosoban stan te svakom od novonastalih prostora osigurala zaseban ulaz.

Foto: Ana Nasutović

Tlocrt stana nije postojao u nikakvom obliku te je bilo potrebno što preciznije izmjeriti prostor jer unatoč kvadraturi trebalo je iskoristiti svaki centimetar i unaprijed predvidjeti kompletan projekt. Nije bilo vremena čekati rušenje kako bi nakon njega radili projekt budućeg stanja.

Foto: Ana Nasutović

U suradnji s građevinskom firmom riješen je projekt kanalizacije i omogućena kupaonica na galeriji. Bili su srušeni i demontirani svi podovi, zidovi i instalacije.

Foto: Ana Nasutović

Tijekom građevinskih radova napravljena je 3D vizualizacija, prijedlog uređenje interijera i dizajnersko rješenje za prostor koja uključuje prikaz prostorija, materijala, boja, dekora, namještaja i slično.

Foto: Ana Nasutović

- Prema 3D vizualizaciji izradili smo i slikovni troškovnik opreme kojim smo sugerirali namještaj i pomogli klijentici da bolje organizira svoje troškove. Ovaj projekt je za mene jako poseban jer prikazuje zahtjevnu adaptaciju, kompletan proces izrade i sudjelovanje dizajnera u punom paketu - zaključuje dizajnerica.

Foto: Ana Nasutović

Osim što su osmišljene dvije odvojene stambene jedinice, podijeljene zasebnim ulazima, odvojena je i struja, TV i voda za svaki stan posebno kako bi osim prostora odvojili i režije za galeriju koja je predviđena za studentski najam.

Foto: Ana Nasutović

U prizemlju je dobiven dvosoban stan s dvije zatvorene loggie od kojih je jedna pretvorena u jako ugodan zimski vrt. Projektirana je velika kuhinja sa šankom, blagovaonica te dnevni boravak, a sve je puno prirodnog svijetla što je bila želja klijentice.

Foto: Ana Nasutović

Galerija sadrži malu kuhinju sa svim pripadajućim aparatima te šankom koji je u ulozi stola za blagovanje, malu kupaonicu, dnevni boravak koji je zamišljen u funkciji sobe te terasu od 7 kvadratnih metara koja na vrhu zgrade pruža jako ugodan ambijent te uživanje bez pogleda susjeda. Zahvaljujući ekipi koja je radila adaptaciju po sistemu "ključ u ruke" ovaj projekt je uspješno realiziran u svega šest mjeseci.

Foto: Ana Nasutović

Stil uređenja je poprilično eklektičan, dizajnerica Kavain vodila se time da bira svježe, svijetle i prirodne materijale kako bi se detalji investitorice savršeno uklopili. Ovaj projekt je čisti dokaz kako uređeni interijer postaje dom unošenjem personaliziranih detalja poput lampa, vaza, starih predmeta, dekoracija i zanimljivih komada namještaja koji su učinili ovaj prostor savršeno skladnim eklektičnim interijerom te pretvorili stan u dom.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Komentara 1

GR
Gripe
01:58 15.09.2021.

Katarina Kavanin mi je pogrešno projektirala kupaonicu, prolaz do WC skoljke je krivo izračunala. Uzela je 13500kn i nikad nije izdala racun za to katastrofalno dizajniranje. Tesko razočaranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije