Interijer iz snova

Genijalan stan koji obara s nogu nakon opsežne adaptacije

23.02.2023.
u 13:17

U središtu Beča skriven je pravi stilski biser – stan koji se prostire na 80 kvadrata izgleda puno raskošnije zahvaljujući umijeću dizajnerice Sonje Stojanović koja je u uređenje krenula doslovno od nule

Uvijek se veselimo kada se kreativnost naših ljudi širi i izvan granica Lijepe Naše, stoga nas je jako obradovalo javljanje dizajnerice Sonje Stojanović koja živi i stvara u Beču.

Posebno se ponosi stanom čije je uređenje nedavno završila, a koji vam mi danas predstavljamo. Riječ je o stanu u središtu Beča, u zgradi građenoj sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Stan je trebalo potpuno preurediti kako bi bio adekvatan za stanovanje po današnjim standardima – ističe dizajnerica i dodaje: - Mijenali smo sve instalacije, uvlačili ponovo struju u zidove, na pod smo postavljali novi beton kako bi bio ravan... – nabraja dizajnerica kojoj je za adaptaciju tog stana trebalo gotovo šest mjeseci. Osim već spomenutih zahvata, stanu je bilo potrebno izmijeniti i tlocrt.

Pregradni zidovi napravljeni su od suhozida, a parket koji je bio u stanu smo vadili, restaurirali i ponovno postavili na potpuno novi pod – objašnjava Sonja Stojanović. Dakako, osim tih osnovnih zahvata, dizajnerica je puno pažnje posvetila i rasvjeti, ali i detaljima.

– U cijelom stanu postavljena je pažljivo birana rasvjeta, potpuno novi, moderni radijatori te ugrađen sustav pametnoga grijanja – napominje dizajnerica.

 

Cijelim stanom, veličine 80 četvornih metara, prevladavaju dvije vrste poda – parket i pločice.

 

– Izbor za parket bio je tzv. fischgrat od hrastovine. Pločice u stanu od bijelog su mramora čime je postignut luksuzniji dojam – kaže dizajnerica.

Kada pak govorimo o stolariji, vanjska je bila u solidnom stanju pa je samo restaurirana, a unutrašnja vrata u stanu potpuno su nova. Izbor boja je, prema želji vlasnika, ostao neutralan, a atmosfera je postignuta zidnim štukaturama. Zanimljivo je da je najveća promjena u stanu postignuta dodavanjem još jedne kupaonice. Pri izboru namještaja poštovana je filozofija uređenja pa je većinom u nježnim pastelnim tonovima u kombinaciji sa sivom. Injekcija boje prisutna je u dnevnom boravku gdje dominira raskošni zeleni kauč dodatno naglašen ukrasnim jastucima u jarkožutoj boji.

Komentara 1

PP
pavisic.pajo
08:26 23.02.2022.

Ja spavam do 8, a supruga se ustaje već u 6,30.U ovoj spavaćoj sobi to nebih mogao, jer bi me probudio šum vode iz kupaone do kreveta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije