Novi život

Što s poderanim najlonkama? Otkrite kako ih možete iskoristiti

reciklaža
Foto: Thinkstock
1/3
15.10.2015.
u 13:00

Ne bacajte poderane najlonke. Iskoristite ih za skidanje paučine i brisanje prašine, od stopala napraviti piling ili mirisne loptice...

Poredane najlonke idealno su pomagalo u čišćenju doma. Zbog elektrostatskih svojstava najlonke su pravi skupljači prašine i paučine. Dovoljno ih je omotati oko kućne metle i krenuti na posao.

Najlonke mogu pomoći i pri čišćenju, primjerice, sudopera. U stopalo najlonke može se staviti malo soda bikarbone i nekoliko kapi limuna te napraviti čvor. Bit će to pravo eko sredstvo za čišćenje.

Foto: pixabay

Ako se u stopalo čarape stavi pomiješana soda bikarbona, zobeno brašno i nekoliko kapi eteričnog ulja imamo odlično sredstvo za piling. Za masažu stopala pomiješane sastojke možemo staviti i u sportke čarape i tako hodati po stanu. Stopala će biti zahvalna.

Foto: pixabay

Najlonke nam mogu pomoći i oko frizure. Treba ih narezati na trake i oviti oko pramenova kose. Do jutra puna glava lijepih kovrči. Ovo je posebno praktično za one koji imaju dugu kosu.

Nadalje, u stopala najlonki mogu se staviti ružmarin, lavanda ili latice ruža te loptice staviti u ladice ili ormare. Mirisni intenzitet može pojačati i eterično ulje, ali oprez. Ako se nakapa previše može ostaviti masnu mrlju.

>>Omiljena sprava iz djetinjstva našla je svoje mjesto u dnevnom obravku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije