Originalno

Stan s toliko originalnih rješenja da ćete poželjeti bar nešto prekopirati

05.04.2020.
u 07:00

Stan se prostire na 80 metara kvadratnih, ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i poseban WC, kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Ono što mu daje posebnost i dodatne bodove svakako su i dva balkona

U samom središtu Zagreba, samo nekoliko minuta od glavnog gradskog trga, smjestila se zgrada koja skriva pravo malo bogatstvo – tri stana različite kvadrature, tlocrta i dizajnerskih rješenja. Vlasnik, kada se upuštao u realizaciju kupnje i kasnije adaptaciju zgrade, na umu je imao samo jednu misao – napraviti apartmane za najam turistima.

 

No, kako je u međuvremenu došlo do velike inflacije stanova i apartmana za najam, shvatio je da, ako želi biti konkurentan, mora ponuditi nešto drugačije od svega na tržištu. I upravo to mu je uspjelo iako su interijer potpuno osmislili on i sestra. Rezultat su predivni stanovi, sjajno uređenog interijera, svaki sa svojom pričom.

Stan u koji vam mi vodimo skriva se iza imena – Art. Stan se prostire na 80 metara kvadratnih, ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i poseban WC, kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Ono što mu daje posebnost i dodatne bodove svakako su i dva balkona. Zvijezde stana, bez premca, dnevni su boravak i kuhinja s blagovaonicom. Zidne obloge ono su što diktira uređenje, zid od cigle dominira dnevnom zonom i logičan izbor stoga su bile kuhinja i blagovaonica u svjetlijim tonovima.

1/8

Dnevna zona smještena je oko kamina, a atmosferu i karakter prostoru daju dvosjed i trosjed u jarkoj plavoj boji. Kuhinja je jednostavnih linija, s ugradbenim uređajima, a jedina iznimka tom pravilu retro je hladnjak koji se dizajnom, ali i bojom se nadovezuje na sjedeću garnituru. U spavaćoj zoni, koja se sastoji od dvije sobe, puno pažnje posvećeno je detaljima. U većoj sobi, u kojoj dominira veliki bračni krevet, ukomponiran je i walk in ormar, a karakter sobi daje retrotapeta koja se prostire preko cijelog zida. Dekori u jarkim bojama imaju dvojaku funkciju – čine prostor dinamičnijim te štite od sunca i pogleda.

U sklopu te sobe nalazi se i prostrana kupaonica s tuš-kadom. I ovdje se puno pozornosti posvetilo zidnoj oblozi pa je tako postignut dojam luksuza zahvaljujući drvenim oblogama. Druga soba nešto je manja, međutim, stilski prati ostatak stana – kako detaljima tako i dekorima. Kao što smo već rekli, velika prednost ovog stana svakako su balkoni – čak dva, koji omogućuju uživanje u pogledu na grad.

 

Naglasak je, jasno je, stavljen na zidne obloge u cijelom stanu – u spavaćim sobama to su zanimljive tapete retrostila, u dnevnom boravku jedan akcentirani zid, u kupaonicama igra s drvetom, no nisu ni podovi zanemareni. Kako bi prostor djelovao što prostranije kao podloga je odabran svijetli parket. Dojam koji stan ostavlja domaća je topla atmosfera, puno svjetla i prostranost koja omogućuje nesmetano kretanje.

Iako je sve pobrojeno stalo u osamdeset metara kvadratnih, stan djeluje puno prostranije. Pridodamo li tome i sve blagodati moderne tehnologije, jasno je da su vlasnici uspjeli u svom naumu i ponudili nešto drugačije, moderno, a istovremeno bezvremensko s dobro odabranim akcentima i kombinacijama boja. Ono što svakako veseli jest pak činjenicama da je kupaonicama posvećena potrebna pozornosti i da nisu samo za zadovoljavanje osnovnih higijenskih potreba već su pažljivo promišljene i maksimalno ukomponirane u prostor te daju dizajnerski stilski potpis vlasnika koji su stan uređivali s puno entuzijazma i uložili su, vidi se, puno truda kako bi sve činilo smislenu i funkcionalnu cjelinu, a upravo je to i osnovna premisa prostora za stanovanje.

Kako je riječ o jednom iz trolista stanova za iznajmljivanje, svi oni znatiželjni više mogu pogledati na službenoj web stranici: www.zagrebdeluxe.com i pronaći tamo sve potrebne informacije ili pak samo dobiti ideju za uređenje svog prostora jer ovi stanovi najbolji su dokaz da se s puno promišljanja i s ograničenim budžetom može napraviti predivan interijer s ugodnom atmosferom.

Ključne riječi

Komentara 1

AM
AmyCasarez
13:19 04.12.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti---------------->>www.Cash74.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije