RESTORAN IL CAMINO

Spoj industrijskog stila i talijanske tradicije za uživanje svim osjetilima

restoran il camino
Foto: Sara Dombre i Marko Vrdoljak
1/7
23.02.2016.
u 08:30

Zapad Zagreba nedavno je postao bogatiji za novo hit gastromjesto koje odlikuje jednako dobar interijer, meni i vinska karta

Novo “it” mjesto za ljubitelje autentične talijanske kuhinje i ugodna ambijenta restoran je “Il camino”, koji je nedavno otvoren. Na zapadu Zagreba, u centru Nova galerija, voditeljica Josipa Pavičić Berardini, koja je već godinama zaokupljena gastronomijom, otvorenjem ovog restorana ispunila je svoj kulinarski san, a interijer je osmislio dizajner Nedjeljko Mikac Cak.

Interijer spaja klasični izgled talijanske trattorije uz moderan odmak dekorima i rasvjetom. Glavni je materijal drvo, od poda do stolova i stolica, pa prostor odiše toplinom i rustikalnošću talijanske tradicije, a mali je ‘tvist’ napravljen rasvjetnim tijelima u industrijskom stilu. Posebnu toplinu prostoru daje kamin, a veliki prozori dopustili su tamnije boje u interijeru.

Foto: Sara Dombre i Marko Vrdoljak

Uz atraktivni interijer, i jelovnik će biti takav. Neki su recepti iz osobne kuharice vlasnice, a ostatak je nadopunjen talijanskim receptima koji, naravno, sadrže salate, rižota, paste...

Ponuda pića uključuje vrhunska domaća i talijanska vina, ali i posebnu ponudu “ružičasti slijed”. Dio prihoda vlasnica restorana donirat će udruzi Europa Donna, koje je ambasadorica.

Foto: Sara Dombre i Marko Vrdoljak

>>Još jedan 'ljekarnički' restoran kontroverznog Damiena Hirsta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije