CHICAGO

Klasika, vintage i smeđe nijanse na 17. katu nebodera

stan chicago
Foto: Henderson House
1/15
22.01.2016.
u 12:00

Stan od 82 četvorna metra okružen šumom nebodera stilski je vrlo ujednačen, a smeđi tonovi daju mu toplinu i ugodu

Stan od 82 četvorna metra u Chicagu nalazi se na 17. katu nebodera i okružen je istim takvim građevinama. Pogled koji se pruža na staklene fasade i čelične konstrukcije iz stana posve je u suprotnosti s njegovim uređenjem u kojem nema ni traga minimalizmu ili modernom stilu.

Studio Henderson Home uredio je stan slijedeći potrebe i životni stil sredovječnog samca, poslovnog čovjeka koji vrlo malo vremena provodi kod kuće. Investitor je poželio praktičan prostor u kojem će se osjećati ugodno i lijepo, što su dizajneri i uspjeli postići prvenstveno odabirom boja u stanu i namještaja zaobljenih linija.

Foto: Henderson House

Odabir smeđih nijansi čini se na prvu monoton ili odviše klasičan, no dizajneri su to izbjegli korištenjem cijele lepeze ove boje i njoj sličnih – od tamnosmeđe, preko zlatne i svijetlozelene pa sve do šampanjac bijele.

Takav odabir pomogao je da prostor ne bude zagušen te da ima dovoljno prirodne svjetlosti. Doduše, i veliki otvori pomogli su da stan uvijek uvijek bude optimalno osvijetljen.

Foto: Henderson House

Prostor se sastoji od dvije zone – dnevne i spavaće, a osim spavaonice ima i radnu sobu te kupaonicu. Ulazni dio uključuje i veliki hodnik koji ima ugradbene ormare i gostinjski toalet.

Uređenje je stilski vrlo dosljedno i svojevrsni je hommage klasici i vintageu, naročito 60-im godinama prošloga stoljeća, a to je najvidljivije po odabiru smeđih tonova, namještaja, tapeta i keramičkih ukrasa. Sve to, osim ugode, daje prostoru profinjenost i eleganciju.

Foto: Henderson House

U kuhinji je prisutno i koketiranje s modernim elementima – na zidu je umjesto keramike postavljena staklena ploča, a dizajn barskih plastično-metalnih stolaca za šankom je posve suvremen.

Foto: Henderson House

>>Elegancija i hedonizam u 100% muškom interijeru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije