SAVJETI STRUČNJAKA

Slike na zidovima - najbrži i najjeftiniji "lifting" interijera

interijer
Foto: Shutterstock
1/6
08.12.2018.
u 07:00

Slike s okvirima mogu se postaviti u baš sve prostorije doma, važno je samo da veće smjestimo u veće prostorije, i obrnuto

Kada prostoru treba tek malo živosti, dekora ili osobnosti, najjednostavnije, najbrže i najjeftinije je rješenje staviti okvir s fotografijama ili slikom na zid.

Pri tom minizahvatu vrijede i određena pravila, a osnovno je da okvir mora biti postavljen u razini po gleda, odnosno, kako se to u muzejima radi - 150 cm od poda, na sredini zida. No, ono što se često zaboravi jest uzeti u obzir veličinu slike u odnosu na zid.

Foto: screenshot/facebook

- Mala slika na velikoj površini izgledat će izgubljeno. Zatim, ako je riječ u postavljanju više slika, važno je napraviti ravnotežu između njih kako se ne bi stekao dojam da je jedna strana "teža" od druge. Želite li pak istaknuti važnost jedne određene slike u grupi, posložite ih u simetričnom obliku s "važnom" slikom u sredini - ističe stilistica interijera Ankica Juričević.

Foto: screenshot/facebook

Slike s okvirima mogu se postaviti u baš sve prostorije doma, važno je samo da veće smjestimo u veće prostorije, i obrnuto. Prije postavljanja galerije slika na zid poželjno je skicirati njihov raspored na papiru ili napraviti raspored na stolu. U uskom hodniku slike bi valjalo poredati vertikalno dok za dnevni boravak vrijede druga pravila.

Kako ispravno i uspješno postaviti slike na zid, koje su moderne i efektne varijante njihovog raspoređivanja i koji su mali trikovi dizajnera, pročitajte u novom broju magazina Living. Na svim kioscima za samo 14 kuna!

Foto: Living

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije