Priznanje

Slavni dubrovački Imperial svojim uređenjem očarao žiri

Hilton Imperial Dubrovnik
11.10.2019.
u 08:00

Dubrovački hotel Hilton Imperial Dubrovnik renoviran je prošle godine, a ove je godine ušao u uži izbor u kategorijama dizajna rasvjete i dizajna hotela

Restaurant & Bar Design Awards nagrada dodjeljena je ranije ovog mjeseca, a u uži izbor ušao je i jedan hrvatski hotel. Naime, Hilton Imperial Dubrovnik razmatrao se u dvije kategorije, u kategoriji rasvjete i kategoriji hotela

Hilton Imperial Dubrovnik jedan je od najpoznatijih dubrovačkih hotela s 5 zvjezdica koji se nalazi na samom ulazu u staru gradsku jezgru. Iako je originalno sagrađen 1897. godine, u potpunosti je obnovljen 2005. godine, a u 2018. godini ponovno je prošao kroz renovaciju te sada svojim dizajnom spaja arhitekturu 19. stoljeća i moderan dizajn.  

Hotel nudi 150 soba, 8 prostranih apartmana te raskošan predsjednički apartman. Sobe su uređene u mediteranskom ugođaju te ne čudi da je plava boja kraljica interijera Hilton Imperial Dubrovnik hotela. 

Za dizajn hotela zaslužan je londonski studio Goddard Littlefair koji je hotel dizajnirao pod utjecajem iz 1920. godina kada je hotel okupljao internacionalnu klijentelu koja je vezala svoje jahte u sklopu hotela, a taj je stil kombiniran s brojnim nježnim detaljima. 

Svu pažnju promatrača ipak, krade ogroman luster odmah na ulazu u bar hotela, a njega su istaknuli i na fotografijama zbog kojih je hotel ušao u uži izbor u kategoriji rasvjete. 

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Dizajn lustera čini sedam kugli s detaljima od mjedi, zajedno spojenih cijevima u istoj nijansi. Rasvjetu je dizajnirala Jana Novaković, dizajnerica Goddard Littlefaira, a sva su rasvjetna tijela izrađena u Hrvatskoj  i spotpisom su tvrtke Dekor

U sklopu hotela nalazi se i restoran Porat koji nudi kombinaciju internacionalne i tradicionalne dalmatinske kuhinje, a u sklopu hotela djeluju i Wellness i Fitness centar. Na raspolaganju hotela i šest je dvorana za sastanke, Business centar i velika konferencijska dvorana kapaciteta do 260 sudionika. 

Kategorije u kojima se dodjeljivala Restaurant & Bar Design Awards nagrada brojne su, a kao konačni pobjednici u dizajnu restorana proglašen je Alice & Fifth iz Johannesburga, Sjeverna Afrika, a konačni pobjednici u dizajnu kafića proglašen je SPINE Beirut iz Beiruta, Lebanon. 

Što je zapelo za oko sucima iz Restaurant & Bar Design Awards nagrade pogledajte u nastavku. 

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

 

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

Foto: Hilton Imperial Dubrovnik

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije