Girlanda

Sjajne ideje za korištenje ukrasne trake prilikom dekoriranja drvca

13.12.2019.
u 07:00

Odlična zamjena za uobičajenu girlandu, ona je od tkanine, a osim što pogoduje izgledu samog drvca, ona je i ključna dekoracija koja će dodati mekoći te dojmu drvca

Umetnute dublje, u sredinu božićnog drvca, girlande od tkanine popunit će rupe između grana te božićnom drvcu dati uravnotežen izgled u kojem će se još bolje istaknuti božićne kuglice i drugi ukrasi. Kako bi to postigli, prije dodavanja drugih dekoracija, prvo umetnite traku, a pripazite da je smještena što dublje u tijelo drvca, navodi countryliving.com.

No, osim što poboljšavaju izgled drvca čak i skrivene, girlandu od tkanine možete izložiti i na samoj površini drvca, a imate čak nekoliko mogućnosti. 

Girlandu od široke tkanine, najbolje bi bilo da odaberete onu od oko 7 centimetara, ležerno omotajte oko drvca kako bi mu dodali mekoću, a ako odaberete onu zlatnu, vaše će drvce zasvjetliti. 

No, osim što će dobiti na cjelokupnom dojmu, odabir girlande u omiljenoj boji utvrdit ćete paletu boja koje će činiti dekoracije vašeg drvca, a koja će povezati sve dekoracije u cjelinu.

Nakon odabira željene tkanine i željene boje, girlandu od tkanine je jednostavno postaviti. Započnite od vrha drvca te girlandu polagao položite na drvce ispod i preko grančica bora

Osim u obliku girlande, tkaninu na drvce možete nanijeti i u drugim oblicima. Tako je recimo, jedna od mogućnosti, povezivanje tkanina u opsegom velike mašne koje možete rasporediti po čitavom drvcu ili je pak istaknuti na vrhu drvca. 

Zabavan i zanimljiv izgled drvca postić ćete ako prilikom dekoriranja koristite čvrste tkanine ili one s uzorkom, a nakon njih, na drvce možete nanijeti božićne kuglice odvažnih boja.

S druge strane, trake od tkanine u zanimljivim bojama mogu zamijeniti i sam konac s pomoću kojeg se dekoracije vješaju na drvce, a osim što će dodati boje vašem drvcu, takve trake, posebice ako su od satena, kreirat će drvce mekanog izgleda. 

Dakako, romantičan izgled vašeg drvca pružit će tkanina od tila, posebice ako je u nježnim nijansama, a ona neće samo dominirati drvcem, takva traka, posebice ako je sjajna, krast će pažnju čitave prostorije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije