MADE IN HRVATSKA

Sjajan domaći stolac nadahnut slavnim Eamesovim primjercima

andrej đukić stolac
Foto: Privatni album
1/6
16.11.2018.
u 14:57

Mladi student dizajna Andrej Đukić inspiriran slavnim Eamesovim primjercima oblikovao je zanimljive sklopive stolce od šperploče

Na posljednjem, nedavno održanom Međunarodnom festivalu dizajna Dan D dizajner Andrej Đukić za svoj je rad dobio posebno priznanje žirija. Njegov bezimeni crni stolac, plod studentskog projekta na Studiju dizajna pod mentorskom palicom profesora Mladena Orešića i Andreje Hercog, prvi je nagrađeni rad u domeni industrijskog dizajna 24-godišnjeg Đukića.

Mladi dizajner ne krije oduševljenje time što mu je rad prepoznat od struke. Već duže vrijeme bavi se oblikovanjem flat-pack namještaja od šperploče, a ovaj put pozabavio se problemom stolca. Otkriva da je inspiraciju pronašao u eksperimentima poznatih arhitekata i dizajnera Charlesa i Ray Eamesa i njihovu savijanju šperploče.

Foto: Robert Demo

– Ideja je bila iskoristiti “kerfing” metodu savijanja i tako dobiti stolac koji se može transportirati u flat-pack obliku i sastaviti na lokaciji, a koji bi istodobno posjedovao estetiku i ergonomiju stolca od klasične kalupom savijene šperploče – objašnjava dizajner.

Foto: Robert Demo

>>Svestrani dječji stolac: i kućica za lutke i spremište za igračke

Komentara 1

HI
HildaRaney
12:28 19.11.2018.

Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije