Brigada

Showroom po mjeri stolara, trgovaca, dizajnera i arhitekata

22.11.2018.
u 14:34

Fagus showroom kao igralište iz mašte svih kreativaca i profesionalaca

Stolari, trgovci, dizajneri i arhitekti upravo su dobili showroom kakav su oduvijek iščekivali. U Velikoj Gorici otvoren je novi Fagus showroom za boje i lakove te dekorativne premaze za podove i zidove, za čiji je jedinstveni koncept zaslužan tim nagrađivanog kreativnog studija Brigada.

 - Kao glavni kreativni element u gradnji i stvaranju interijera Fagus showrooma iskoristili smo cjelokupni raspon proizvoda u mnogim tonovima, nijansama i završnim obradama. Stoga je glavna značajka showrooma preglednost i jasna prostorna logika rasporeda uzoraka po pojedinim kategorijama proizvoda -  naglasili su iz Brigade.

Glavna dizajnerska karakteristika prostora je dominantni dugački zid na kojem se nalazi većina uzoraka. Uzorci su podijeljeni po kategorijama i namjeni, mogu se uzeti u ruke te vizualno i taktilno doživjeti. Prostor u središnjoj zoni na velikom izvlačnom stolu dopušta eksperimentiranje te istraživanje različitih kombinacija materijala i premaza, stručne prezentacije, gledanje kataloga i kratke sastanke.

Središnja prostorna instalacija koja visi sa stropa inspirirana je tehnikom obrade i bojanja drveta. Izrezane i lakirane drvene letve različitih duljina postavljene su u viseći raster u centru prostora kreirajući vizualnu atrakciju.

Kružnom prostornom organizacijom i smještanjem proizvoda uz zidove postignut je otvoren prostor s jasno definiranim zonama. U sredinu su smješteni niži volumeni stolova i izlagačkih elemenata koji ne remete vizuru na cjelokupnu arhitekturu showrooma.

Izlog na fasadi dizajniran je na način da može primiti različite tretirane materijale u predefinirane pravokutne metalne okvire i po potrebi mijenjati svoj postav i izgled uvođenjem novih premaza u ponudu.

U projektiranju su korišteni različiti materijali (beton, knauf, masiv, furnir, mdf, staklo, metal) tretirani premazima koji se nalaze u ponudi tvrtke. Tako kupci odmah mogu doživjeti neke od premaza na različitim materijalima u realnom kontekstu. Na galeriji se nalazi prostor za okupljanje i prezentacije koji može poslužiti i kao mjesto za alternativni rad, te kuhinja s blagovaonicom.

Na jednom mjestu obuhvaćene su proizvodnja, logistika i prodaja. Prostrani interijer se odlikuje visokim kosim stropom i ugodnom galerijom s uredskim prostorima na prvom katu i prostire se na 240 m2, dok showroom obuhvaća čak 150 m2 prizemlja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije