kao novo

Šest tepiha koji će se uklopiti u baš svaki interijer, ali prije hladnoće ih dobro očistite

Shutterstock
23.09.2020.
u 11:58

Najvažnije je tepih prilagoditi prostoru kako bi sve izgledalo elegantnije i profinjenije

Često se dogodi da prostor u kojem se svakodnevno boravi s vremenom i dosadi, a to zasićenje dovodi do potrebe za hitnim makeoverom interijera. Među mnogim detaljima, upravo su tepisi najjednostavniji način za osvježenje prostora, onog finalnog ‘toucha’ koji će jednim potezom dovesti do velike promjene u četiri zida. Zbog velikog izbora, ovi praktični i funkcionalni ukrasi mogu se lako prilagoditi svim potrebama. Isto tako, prije dolaska hladnijih dana bitno je dobro očistiti tepihe i zavjese.

Foto: Shutterstock

Bogat izbor uzoraka i, još važnije, različitih materijala od kojih se modernim tehnologijama izrađuju tepisi i tapisoni itekako olakšava odabir. Postoji šest osnovnih vrsta tepiha koji odgovaraju gotovo svakom prostoru.

1/12

O tome koje su diljem Hrvatske najprodavanije, saznajemo od prodajnih savjetnika iz Tepih centra: Ovisno o boji namještaja, u Hrvatskoj su i dalje najpopularniji orijentalni tepis i.Pobornici minimalističkog stila često biraju skandinavski dizajn ili potpuno bijele tepihe – iako na prvi pogled djeluju kompliciranije za održavanje.S druge strane, bogatstvo boja na šarenim tepisima.

Iako će vizualno oplemeniti svaki prostor, bilo da je riječ o dječjim sobama ili dnevnim boravcima s jednobojnim namještajem pastelnih boja. Ipak, tzv. shaggy tepisi već godinama ne gube na popularnosti i mudar su izbor za sve koji žele efektnu, a mekanu podnu oblogu koju će moći koristiti dugi niz godina.

Foto: Shutterstock

Skandinavski 
stil


Skandinavski stil potječe iz zemalja gdje je praktičnost iznad svega pa se takvi tepisi izrađuju od kvalitetnih materijala koje je lako njegovati i održavati. Ako volite komfor, funkcionalnost i moderan dizajn, skandinavski tip tepiha pravi je izbor kojim ćete oduševiti goste. Izvanredna su opcija za opremanje apartmana, podstanarskih stanova i poslovnih prostora jer zbog neutralnih boja svaki prostor čine vedrim i prozračnim.

Dobra ideja 
- bijelo


Bijela boja obično nije prvi izbor kada je riječ o kupnji tepiha jer mnoge brine osjetljivost. Međutim, danas možemo pronaći veliki izbor predivnih tepiha i tapisona koji se lako njeguju. Ne zaboravite, bijeli tepisi izuzetno su fotogenični pa će istinski Instagram ljubitelji interijera uživati u fotografijama iz svog doma, a zbog toga ove godine bilježe sve veću popularnost.

Orijentalni 
tepisi

Zahvaljujući povratku boho stila, orijentalni tepisi i dalje su izuzetno popularni. Orijentalni tepisi ručno su rađeni od prirodnih materijala i odlično se kombiniraju s modernim i klasičnim namještajem. Osim u veće prostorije, sjajno se uklapaju u dnevne boravke, spavaće sobe...

Foto: Shutterstock

Tapisoni 
nisu bauk


Tapisoni su kao tekstilna podna obloga pogodni za unutarnje uređenje doma ili poslovnog prostora jer će se uklopiti u svaki budžet. Zahvaljujući visokim performansama i kvaliteti, zadovoljavaju zahtjeve kao što su otpornost na habanje, lako održavanje, higijena, sigurnost, dizajn i dekoracija. U posljednje vrijeme osim jednobojnih, dolaze u širokom spektru boja i materijala, i uz samo malo mašte svaki će prostor vizualno oplemeniti te mu pružiti pravu dozu stila i elegancije.

Čupavci 
koje volimo

Svi su i dalje ludi za ovim čupavim tzv. shaggy tepisima čija popularnost ne jenjava. Osim što su izuzetno udobni i meki, prostoru pružaju dozu pomaknute elegancije. Uglavnom dolaze u neutralnim i umirujućim bojama koje se s lakoćom mogu uskladiti s ostatkom interijera. Često ih kupuju mlade obitelji, upravo zbog poznate udobnosti, ali i pristupačnijih cijena jer riječ je o artiklima čvrste strojne izrade.

Tamniji 
obrub


Tepisi s tamnijim parcijalnim ili potpunim obrubom u trenutku vizualno podižu svaki prostor, osobito ako u interijeru prevladavaju jednolične boje i minimalistički stil te mu nedostaje malo svježine. Glavni i najveći dio površine tepiha ostaje jednobojan i uklapa se u svaki interijer, ali njegov rub razigrava ukupni dojam donoseći najbolje iz oba svijeta – 
eleganciju i ‘statement touch’. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije