ŠTO MANJE STRESA

Kako da selidba prođe što bezbolnije?

selidba
Foto: Shutterstock
25.02.2017.
u 06:00

Preseljenje treba temeljito isplanirati. Nekad može trajati tjednima, a kako bi maksimalno skratili i pojednostavnili taj proces, pripremili smo vam vodič kroz sve moguće situacije

Selidba je, tvrde psiholozi, među tri najstresnija trenutka u životu svakog čovjeka. Bez obzira na to radi li se o preseljenju u prvi ili veći stan, u drugi grad ili u novo obiteljsko okruženje, u većini slučajeva selidba znači i djelomično mijenjanje životnih navika i prilagođavanje. Selidba, i kad znači odlazak na nešto bolje, uzrokuje nemir, mučnine, nesanicu, a nikako ne možemo zanemariti činjenicu da se radi o velikom i opsežnom fizičkom poslu.

No, kad je nužna, valja si posao maksimalno olakšati pa je zapravo prvi korak dobra organizacija. Moramo biti svjesni da ćemo u selidbi svaku, baš svaku stvar imati barem jednom u rukama. Prvi korak neka bude nabava kutija, zaštitnih folija, samoljepljivih traka, papira... Odlične su i različite plastične vreće s patentnim zatvaračima. Pripremite i alat za demontažu namještaja. Kako svako pakiranje obično traje nekoliko dana, prvo valja pakirati stvari koje nam ne trebaju svaki dan, poput posuđa koje obično koristimo samo u posebnim prigodama, različitih ukrasnih figura, knjiga, odjeće koja je specifična za određenu sezonu.

Sve lomljive stvari valja dobro zamotati u papir ili krpe. Kutije ne treba pretrpavati jer radnicima za selidbu neće biti lako nositi ih. Vodite računa da njihova težina ne bi trebala prelaziti 20 kilograma.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije