Refleksija

Sedam tipova ogledala koje morate imati u svom domu

Shutterstock
26.01.2021.
u 10:38

U ponudi su ogledala različitih veličina i oblika, a pronaći se mogu oni sa ili bez okvira

Ogledala su ključni predmet doma jer zbog njih smo sigurni da izgledamo dobro prije nego napustimo dom, ali ona prostor čine većim nego što to jest, a reflektiraju i svjetlo, navodi curatedinterior.com

Kupaonsko ogledalo

Veliko ogledalo u kupaonici definitivna je potreba, a jedno takvo možete postaviti čak iako imate malu kupaonicu, samo odaberite ono s tanjim staklom. S druge strane, možete odabrati i ormarić s ogledalom koji će vam dopustiti skladištenje. 

Foto: shutterstock

Ogledalo u hodniku

Za ovaj dio doma, bilo bi dobro odabrati visoko ogledalo uz pomoć kojeg ćete vidjeti cjelokupnu figuru tijela, a ako to nije moguće, odaberite ono koje će vam omogućiti vidljivost gornjeg dijela tijela. 

Visoko ogledalo

Ovakvu vrstu možete postaviti u čak nekoliko prostorija, a i načini njegovog postavljanja mnogobrojni su

Visoko ogledalo možete postaviti na vrata spavaće sobe, ako ga objesite na ista, no ono se može nalaziti i na vratima ormara ili može samostalno stajati učvršćeno lijepim okvirom. Dakako, nasloniti ga možete i na zid prostorije.

Foto: shutterstock

Nagnuto ogledalo

Za prostor manje kvadrature, dobar način za postavljanje ogledala, njegovo je naslanjanje na zid. Tako postavljeno ogledalo prostor će učiniti većim, prozračnijim, svjetlim, a i otvorenijim.  

Dobra stvar kod ovog načina postavljanja ogledala je da je toliko multifunkcionalno da se uklapa i u francuski dizajn doma, ali i onaj rustikalni. Kako bi svoje ogledalo što bolje uklopili u svoj dizajn, odaberite ono koje svojim okvirom pridonosi stilu pa tako birajte one s puno detalja ili one minimalističke, s ravnim okvirom. 

Foto: shutterstock

Stolno ogledalo

Ogledalo koje je postavljeno iznad stola za šminku, razveselit će svaku ženu. U tom slučaju možete odabrati ono koje je više u vašem stilu, ali ne zaboravite i da takva ogledala zahtijevaju dobru rasvjetu. 

Prenosivo ogledalo

Ne samo da ga možete spremiti i ponijeti sa sobom u slučajevima kada se niste stigli spremiti na vrijeme, prijenosna ogledala odlična su i ako vam se stol ili uobičajeno mjesto za šminkanje nalazi u tamnom kutu sobe jer se s takvim ogledalom možete prilagoditi prirodnim izvorima svjetla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije