Što odabrati

Saznajte kakav se namještaj najbolje uklapa u vaš interijer

Saznajte kakav se namještaj najbolje uklapa u vaš interijer
Foto: Dom i vrt
1/4
08.10.2013.
u 23:21

Nepisano je pravilo da su za manje prostore bolji izbor sofe

Odabrati idealan ležaj za dnevni boravak na prvu se čini jednostavnim. Međutim, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, od veličine prostora, potrebe stanara, dizajna, boja, materijala... taj posao postaje puno ozbiljniji od odlaska u dućan.

16.990 kuna kožnata sofa sa skrivenim pretincima (Kika)

Kombinirajte stilove

Nepisano je pravilo da su za manje prostore bolji izbor sofe, po mogućnosti na razvlačenje ili s dodatnim spremištima. Veliki prostori pak su kao stvoreni za kutne sjedaće garniture, a imate li zaista viška prostora, stručnjaci savjetuju da se uz kutne garniture u prostor dodaju i fotelje. Pritom ne morate biti ograničeni na istog proizvođača i istu liniju, štoviše, preporučljivo je, i trenutačno u trendu, kombinirati različite stilove, bilo različitih boja ili različitih tekstura tkanina.

699 kuna, tkanina koja se pere i skida (Lesnina)

Odlučite li se za kožu bit ćete zadovoljni lakoćom održavanja, međutim, kako biste razbili dojam hladnoće koji koža ostavlja u prostoru trebat ćete ga razbiti dekorativnim jastucima i/ili prekrivačima. Odlučite li se za tkaninu, morate biti svjesni da je riječ o materijalu koji s vremena na vrijeme zahtijeva profesionalno čišćenje, posebice ako je riječ o namještaju svjetlije boje. Kada je pak riječ o cijeni, ona varira i ovisi, dakako, o dizajnerskom imenu, ali i kvaliteti materijala i izvedbe. U pravilu su najskuplji dizajnerski komadi od prave kože, dok su varijacije u tkanini nešto jeftinije.

Zgodan detalj u prostoru su taburei koje možete pomicati, Emmezeta, 299 kuna

Jeftinija varijanta

Nemate li novca za kupnju novog kauča, novo ruho starom možete udahnuti šivanjem navlake po mjeri u željenoj boji. Tako ćete proći jeftino, imat ćete nov proizvod, a moći ćete mu izgled mijenjati na jednostavan način – izmjenom presvlake. Odlučite li se za tapeciranje postojećeg namještaja, trebate biti svjesni da presvlačenje u većini slučajeva stoji više od novog proizvoda.

NE PROPUSTITE: Umorni ste, boli vas kralježnica? Evo kako pronaći idealan madrac!

Savjetujemo kako urediti mali boravak da djeluje prostranije - See more at: http://domivrt.vecernji.hr/clanak/savjetujemo-kako-urediti-mali-boravak-da-djeluje-prostranije-interijeri-8138#sthash.5RdM4iB0.dpuf
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije